r
Nosalty Logó

Vargányás kacsával töltött ravioli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Vargányás kacsával töltött ravioli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Töltelék

Szósz

Összesen 350 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Töltelék

Szósz

Összesen 1737 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Töltelék

Szósz

Összesen 130 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    974.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 350 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4874.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    2007 mg
  • Nátrium
    1927 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    664.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    489 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 1737 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Szósz

Elkészítés

Tészta

  1. Minden hozzávalót konyhai robotgépben tésztává gyúrunk.
  2. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük pihenni legalább fél órára, de akár fél napra is.
  3. A pihentetett tésztát géppel kinyújtjuk, és 11 cm-es derelyeszaggatóval köröket vágunk ki a tésztából.
  4. A köröket megtöltjük egy jó púpozott teáskanálnyi töltelékkel, és a formázóval összenyomjuk.
  5. Lobogó, sós vízben maximum 3 perc alatt megfőzzük, kiszedjük, és kevés olvasztott vajban megforgatjuk.

Töltelék

  1. Az apróra vágott lilahagymát egy teáskanálnyi kacsazsíron megdinszteljük, majd jön a kis kockákra vágott vargánya, amit erős tűzön pirítunk, majd jön még hozzá a só, bors, kakukkfű levelek, és hozzá a durvára darált kacsasült.
  2. Félretesszük hűlni.

Szósz

  1. A meggylében felteszünk főni egy marék aszalt vörösáfonyát, míg meg nem szívja magát, és puha nem lesz (8-10 perc).
  2. Botmixerrel összezúzzuk. Rácsavarunk egy evőkanálnyi citromlevet.
  3. Egy dl tejszínt elkeverünk egy teáskanálnyi ételkeményítővel, és a forró szószhoz öntjük, megszórjuk fahéjjal, és besűrítjük.
  4. Végül a lángot elzárjuk, és elkeverünk benne egy teáskanálnyi vajat, hogy fényesebb, selymesebb legyen.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7498
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vargányás kacsával töltött ravioli
Évi néni 1830 recept

Beteg vagyok, így a legkevesebb időt szerettem volna a konyhában tölteni. Ezért felhasználtam egy kacsából megmaradt sült húst. Valójában a szósz is maradékokból van összeállítva.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...