Vargányás kacsával töltött ravioli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
40g durumliszt136 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g olívaolaj7 kcal
Töltelék
-
50g kacsamell68 kcal
-
10g lilahagyma4 kcal
-
50g vargánya gomba11 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Szósz
-
10g vörösáfonya5 kcal
-
60g meggylé24 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2g citromlé1 kcal
-
8 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
Összesen
350
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
200g durumliszt678 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Töltelék
-
250g kacsamell338 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
250g vargánya gomba53 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
Szósz
-
50g vörösáfonya23 kcal
-
300g meggylé120 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
12g citromlé3 kcal
-
38 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Összesen
1737
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
Tészta
-
14.9g durumliszt51 kcal
-
8.2g tojás10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
Töltelék
-
18.6g kacsamell25 kcal
-
3.7g lilahagyma1 kcal
-
18.6g vargánya gomba4 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
Szósz
-
3.7g vörösáfonya2 kcal
-
22.4g meggylé9 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
0.7g étkezési keményítő3 kcal
-
7.5g habtejszín22 kcal
Összesen
130
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.1 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 974.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 401 mg
-
Nátrium 385 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 132.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
350
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.7 g
Zsír
-
Összesen 64.9 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 664 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4874.6 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 267 mg
-
Kálcium 246 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 386 mg
-
Foszfor 2007 mg
-
Nátrium 1927 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 203.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 664.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 498 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 483 mg
-
Retinol - A vitamin: 489 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 536 micro
Összesen
1737
kcal
- 9% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 363.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 49.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
20 dkg durumliszt
-
2 db tojás
-
1 csipet só
-
1 teáskanál olívaolaj
Töltelék
-
25 dkg kacsamell
-
1 kis fej lilahagyma
-
25 dkg vargánya gomba
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
Szósz
-
5 dkg vörösáfonya
-
1 késhegynyi fahéj
-
0.3 citromból nyert citromlé
-
1 dkg étkezési keményítő
-
1 dl habtejszín
Elkészítés
Tészta
- Minden hozzávalót konyhai robotgépben tésztává gyúrunk.
- Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük pihenni legalább fél órára, de akár fél napra is.
- A pihentetett tésztát géppel kinyújtjuk, és 11 cm-es derelyeszaggatóval köröket vágunk ki a tésztából.
- A köröket megtöltjük egy jó púpozott teáskanálnyi töltelékkel, és a formázóval összenyomjuk.
- Lobogó, sós vízben maximum 3 perc alatt megfőzzük, kiszedjük, és kevés olvasztott vajban megforgatjuk.
Töltelék
- Az apróra vágott lilahagymát egy teáskanálnyi kacsazsíron megdinszteljük, majd jön a kis kockákra vágott vargánya, amit erős tűzön pirítunk, majd jön még hozzá a só, bors, kakukkfű levelek, és hozzá a durvára darált kacsasült.
- Félretesszük hűlni.
Szósz
- A meggylében felteszünk főni egy marék aszalt vörösáfonyát, míg meg nem szívja magát, és puha nem lesz (8-10 perc).
- Botmixerrel összezúzzuk. Rácsavarunk egy evőkanálnyi citromlevet.
- Egy dl tejszínt elkeverünk egy teáskanálnyi ételkeményítővel, és a forró szószhoz öntjük, megszórjuk fahéjjal, és besűrítjük.
- Végül a lángot elzárjuk, és elkeverünk benne egy teáskanálnyi vajat, hogy fényesebb, selymesebb legyen.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7498
- Feltöltés dátuma: 2014. november 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Beteg vagyok, így a legkevesebb időt szerettem volna a konyhában tölteni. Ezért felhasználtam egy kacsából megmaradt sült húst. Valójában a szósz is maradékokból van összeállítva.