r
Nosalty Logó

Vargabélespite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Penny Market
Vargabélespite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Vargabéles

Összesen 331 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Vargabéles

Összesen 3984 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Vargabéles

Összesen 252 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.9 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 331 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161 g

Zsír

  • Összesen
    158.5 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6070.6 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    816 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1924 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    474.3 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    713.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1069 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    615 micro
  • Kolin:
    748 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1045 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    918 micro
Összesen 3984 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.4 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

Vargabéles

Elkészítés

Vargabéles

  1. A cérnametéltet félpuhára főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, és félretesszük hűlni.
  2. Négy darab tojást szétválasztunk. A sárgákat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzákeverjük a túrót, a tejfölt és a citromhéjat, a kihűlt tésztát és a mazsolát (opcionális).
  3. A fehérjéket egy csipet sóval és egy kevés cukorral közepesen kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós keverékhez forgatjuk.
  4. Megolvasztjuk a vajat.
  5. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, majd egyenként belehelyezzük a réteslapokat úgy, hogy mindegyik réteget megkenjük az olvasztott vajjal. Alulra 4 lapot teszünk, majd beleöntjük a túrós tölteléket, és elegyengetjük.
  6. Jöhetnek réteslapok a tetejére is, hasonlóan, mint az alján, egyesével megkenve vajjal. A ki-belógó réteslapdarabokat nyugodtan hajtogassuk befele, a tészta tetejére. (Sütés után szép rusztikus és ropogós lesz.)
  7. Végül a maradék vajjal kenjük meg a tetejét, és szórjuk meg egy evőkanál cukorral.
  8. 180 fokosra előmelegített sütőben, alsó-első fokozaton, 40-45 perc alatt süssük aranybarnára.
  9. Találáskor gazdagon szórjuk meg porcukorral!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 27 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4087
  • Feltöltés dátuma: 2021. április 26.

Receptkategóriák

Vargabélespite
Penny Market 12 recept

A vargabéles egy megunhatatlan klasszikus: tészta a tésztában, réteslapokba foglalt, édes és kiadós cérnametéltes töltelék. A ropogósra sült külső lapok gazdagon megszórva porcukorral már önmagukban csodás látványt nyújtanak, pedig a java belül van: a szaftos, citromos-mazsolás-túrós töltelék. Ebben a receptben az a csavar, hogy tortaformában sütöttük meg a vargabélesünket, így mutatósabb, és szebben is tálalható.

Hozzávalók

Vargabéles

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...