Vargabéles őzgerincben
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
524
kcal
- 12% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
6266
kcal
- 12% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
235
kcal
- 12% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 644.8 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 124 mg
-
Vas 85 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
524
kcal
- 12% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 225.4 g
Zsír
-
Összesen 210.2 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 816 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7738.1 g
-
Cink 1310 mg
-
Szelén 379 mg
-
Kálcium 1485 mg
-
Vas 1020 mg
-
Magnézium 329 mg
-
Foszfor 2347 mg
-
Nátrium 771 mg
-
Réz 52 mg
-
Mangán 45 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 832.6 g
-
Cukor 293 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 624.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1599 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 130 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 603 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1282 micro
-
Kolin: 677 mg
-
Retinol - A vitamin: 1530 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 822 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1067 micro
Összesen
6266
kcal
- 12% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 289.7 g
-
Cink 49 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 23 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
235
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásoknál külön szedjük a fehérjét a sárgájától. A sárgáját a 200 g kristálycukorral és a kisebb téglalapokra vágott vajjal összeturmixoljuk habosra. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
- Felteszünk melegedni kb. 7 dl tejet, és megfőzzük benne a cérnametéltet. (folyamatos kavargatása mellett)
- A túrót egy tálba törjük, vagy dömöcköljük, hogy könnyebb állaga legyen, és összekeverjük a sárgás masszával. (Én ekkor kétfelé vettem a masszát, hogy elférjek.)
- Megfelezzük a megfőtt tésztát is, és elkeverjük mindkét tálban, hozzáadva még a tejfölt is (1,5 ek külön-külön), és ízesítésnek 1-1 kiskanál citromlevet adunk hozzá. Mikor egynemű a masszánk, a tojáshabot is óvatosan belekeverjük. (Ekkor mazsolát is lehetne még beletenni, de én most kihagytam, mert nem szeretem. :) )
- Az őzgerinceket vajjal kikenjük (lehet olajjal is sütőecsettel).
- A réteslappal kibéleljük, óvatosan, ne szakadjon el. Megtöltjük masszával őket, majd ráhajtjuk a maradék réteslapot, és összezárjuk. Lapogatjuk, hogy egyenes legyen.
- A sütőben 10 percet nagy lángon, majd tűpróbáig kis lángon sütjük (vagy hőlégkeverésesen).
- Majd egy tálcára borítjuk, és fűrészelő mozdulattal szeleteljük a sütit, tetejére porcukrot szórhatunk.
- Egy éjszakai hűtés után a legfinomabb, de melegen is isteni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 10892
- Feltöltés dátuma: 2011. december 16.
Ajánló
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A főiskolámon készítettem először (turizmus-vendéglátás), aztán a család is felírta a kívánságlistájára. :) Annyiban más lett a kettő, hogy itthon nagyobb adag lett rendelve, és picit talán az arányok is változtak, de így is az eredmény finom lett. :) 2 őzgerincben sült! Még több képpel a receptet megtaláljátok itt. --> http://www.habcsok.eoldal.hu/cikkek/tepsis-sutemenyek/vargabeles.html