Vargabéles aszalt sárgabarackkal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
50g cérnametélt186 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
13 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
83g tehéntúró123 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
83g tejföl165 kcal
-
40 kcal
-
25g réteslap74 kcal
-
2g zsemlemorzsa7 kcal
Összesen
898
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
300g cérnametélt1113 kcal
-
1g só0 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
500g tejföl990 kcal
-
100g aszalt sárgabarack241 kcal
-
150g réteslap443 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
Összesen
5382
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
14.6g cérnametélt54 kcal
-
0g só0 kcal
-
7.3g vaj52 kcal
-
4.9g porcukor19 kcal
-
4 kcal
-
10.7g tojás13 kcal
-
24.3g tehéntúró36 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
24.3g tejföl48 kcal
-
4.9g aszalt sárgabarack12 kcal
-
7.3g réteslap22 kcal
-
0.5g zsemlemorzsa2 kcal
Összesen
262
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.7 g
Zsír
-
Összesen 46.2 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1272.4 g
-
Cink 218 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 169 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 402 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.5 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 159.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 356 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 101 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 320 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 421 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
898
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 178.2 g
Zsír
-
Összesen 277.4 g
-
Telített zsírsav 153 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1338 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7634.2 g
-
Cink 1309 mg
-
Szelén 275 mg
-
Kálcium 1195 mg
-
Vas 1017 mg
-
Magnézium 302 mg
-
Foszfor 2415 mg
-
Nátrium 1027 mg
-
Réz 52 mg
-
Mangán 43 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 542.9 g
-
Cukor 215 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 958.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2136 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 128 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 603 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 858 micro
-
Kolin: 754 mg
-
Retinol - A vitamin: 1921 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2525 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1049 micro
Összesen
5382
kcal
- 9% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 371.1 g
-
Cink 64 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 29 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 123 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
262
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg cérnametélt
-
0.3 kk só
-
15 dkg vaj
-
10 dkg porcukor
-
20 g vaníliás cukor
-
4 db tojás
-
50 dkg tehéntúró
-
1 citromból nyert citromhéj
-
5 dl tejföl
-
10 dkg aszalt sárgabarack
-
6 db réteslap
Elkészítés
- A metéltet bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és 4 deka vajjal összekeverjük.
- A tojássárgákat porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük.
- A túrót szitán áttörjük, belevegyítjük a citromhéjat, a tojássárgákat, a kockázott aszalt barackot és a tejfölt.
- A tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is beleforgatjuk a túrós masszába.
- Végül a kifőtt tésztát hozzátesszüka keverékhez.
- Egy közepes méretű, peremes tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk vajjal, beleigazítunk 2-3 réteslapot, melyeketrétegenként megkenünk olvasztott vajjal.
- Alulra kevés zsemlemorzsát szórunk (ezt el is hagyhatjuk), majd ráöntjük a túrós-tésztás keveréket, elegyengetjük, és betakarjuk három, rétegenként vajazott réteslappal. A tetejét is jól lekenjük vajjal.
- Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon süssük 30 percen keresztül, majd pihentessük 10 percig, és éles késsel 10x10 cm-es kockákra vágva, porcukorral meghintve, melegen tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38x32x4
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 260
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 19722
- Feltöltés dátuma: 2013. február 16.
Ajánló
Minden édesszájúnak ajánlom, főleg dupla adagban. Pici türelmet igényel, mármint a hűtés, de nagyon megéri!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Gréti
581 recept
A rétest millióféleképpen készítik kis hazánkban, de van egy valóban különleges módja a leveles, leheletvékony tészta felhasználásának, amikor vargabélest kerítenek körbe vele. A túró, mint alapanyag minden ételben, legyen az sós vagy édes, kiváló. Rétesben sütve gyakran kiszáradhat, vargabélesben viszont nedvdús, puha és omlós marad, már ameddig hagyjuk, mert nálunk sokáig nincs ideje rá!