r
Nosalty Logó

Vaníliás-tejszínes krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nathan
Vaníliás-tejszínes krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 908 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5452 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 299 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    976.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.8 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    651 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 908 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    396.5 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    155 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1637 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5861.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1761 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    2162 mg
  • Nátrium
    1698 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.6 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    604 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3908 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    971 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3755 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1830 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1472 micro
Összesen 5452 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A tésztához szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját a cukorral szintén fehéredésig verjük. Hozzáadjuk a vizet, és szintén tovább keverjük.
  2. A sütőporos lisztet a sárgájához adjuk, ezután óvatosan hozzákeverjük a fehérjét is.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, és 190 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük (tűpróba). Ha kész, akkor hagyjuk kihűlni.
  4. Közben a tejet a pudingporral sűrűre főzzük, majd szintén hűlni hagyjuk. A margarint éppen puhára olvasztjuk, tálba tesszük, hozzáadjuk a porcukort és a vaníliás cukrot, majd robotgéppel jól elkeverjük. Ha a puding kihűlt, összekeverjük a két krémet és a piskótára kenjük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral és a habfixálókkal, majd a vaníliás krém tetejére kenjük, megszórjuk csokidarával.
  6. Hűtőben pár órát pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 21109
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sosem csináltam még ilyen jellegű sütit és nagyon megtetszett, hogy milyen egyszerű. Tényleg az, és nagyon finom! :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...