r
Nosalty Logó

Vaníliás "ropogós" képviselőfánk - Choux au craquelin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MignonLady
Vaníliás "ropogós" képviselőfánk - Choux au craquelin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A ropogós réteg

Égetett tészta

Vaníliás krém (Creme patissiére)

Összesen 429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A ropogós réteg

Égetett tészta

Vaníliás krém (Creme patissiére)

Összesen 3420 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A ropogós réteg

Égetett tészta

Vaníliás krém (Creme patissiére)

Összesen 231 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    176.1 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3803.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    968 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    1013 mg
  • Nátrium
    1549 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.5 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1674 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    381 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    1459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1644 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2080 micro
Összesen 3420 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

A ropogós réteg

Égetett tészta

Vaníliás krém (Creme patissiére)

Elkészítés

A ropogós réteg

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet. Színezhetjük ételfestékkel. Akkor jó, ha már egy gombócba összeállt.
  2. Fóliába csomagoljuk, és a fagyasztóba tesszük, amíg elkészítjük az égetett tésztát.

Égetett tészta

  1. Az égetett tésztához a tejet, a vajat, a vizet a sóval és a cukorral felforraljuk.
  2. Amikor felforrt a keverék, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük benne. Nem kell megijedni, először csomósnak tűnik, ahogy a keményítő megduzzad a hő hatására, de szépen el lehet keverni. :) Akkor van kész a tésztának, amikor nem tapad az edény falához.
  3. Kihűtjük a tésztát, majd a tojásokat egyesével, robotgép segítségével elkeverjük.
  4. Habzsákba töltjük, és kb. 4 cm-es "korongokat" nyomunk belőle. Figyelni kell, hogy ne legyenek túl közel egymáshoz, mert sülés közben nagyra nőnek!
  5. A ropogós réteget kivesszük a fagyasztóból, és két sütőpapír között kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk. A korongjainknál kicsit kisebb kiszúróval köröket szúrunk ki belőlük, és minden egyes képviselőtésztára egy korongot teszünk. Nem baj, ha nem fedi el teljesen a kiszúrt korong a tésztát.
  6. Előmelegített gőzös sütőben (vagy beteszünk egy vízzel teli tepsit a sütő aljába) 200 fokon 10-15 percig, majd 180 fokon 10 percig készre sütjük.

Vaníliás krém (Creme patissiére)

  1. A tejet felforraljuk.
  2. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Robotgéppel hozzákeverjük a lisztet és a keményítőt.
  3. A forró tejet folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a sárgájás keverékhez, elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre (kevergetni kell, mert könnyen leég!), és sűrűsödésig főzzük.
  4. Ha kihűlt, habzsákba töltjük.
  5. A kisült fánkokat félbevágjuk, és megtöltjük a vaníliás krémmel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 7707
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MignonLady 4 recept

A Hemofília világnapja alkalmából készült ez a csodálatos desszert piros köntösben, ami jelen esetben a craquelin. :) Ha szereted a képviselőfánkot, és feldobnád egy kicsit, a craquelin-nel egyszerűen megteheted, akármilyen színűre színezve.

Hozzávalók

A ropogós réteg

Égetett tészta

Vaníliás krém (Creme patissiére)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...