Vaníliás "ropogós" képviselőfánk - Choux au craquelin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
MignonLady
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 19% Zsír
A ropogós réteg
-
9g vaj65 kcal
-
11g cukor44 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Égetett tészta
-
10g tej6 kcal
-
10g víz0 kcal
-
9g vaj65 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor1 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
21g tojás26 kcal
Vaníliás krém (Creme patissiére)
-
63g tej35 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
9g cukor36 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
10 kcal
Összesen
429
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 19% Zsír
A ropogós réteg
-
72g vaj516 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Égetett tészta
-
80g tej45 kcal
-
80g víz0 kcal
-
72g vaj516 kcal
-
3g só0 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
165g tojás208 kcal
Vaníliás krém (Creme patissiére)
-
500g tej280 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
24g finomliszt87 kcal
-
76 kcal
Összesen
3420
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 19% Zsír
A ropogós réteg
-
4.9g vaj35 kcal
-
6.1g cukor23 kcal
-
6.1g finomliszt22 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Égetett tészta
-
5.4g tej3 kcal
-
5.4g víz0 kcal
-
4.9g vaj35 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
6.1g finomliszt22 kcal
-
11.1g tojás14 kcal
Vaníliás krém (Creme patissiére)
-
33.7g tej19 kcal
-
8.1g tojássárgája26 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
1.6g finomliszt6 kcal
-
1.3g étkezési keményítő5 kcal
Összesen
231
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 269 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 475.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 182 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 260 micro
Összesen
429
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 77 g
Zsír
-
Összesen 176.1 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 2152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3803.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 184 mg
-
Kálcium 968 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 1013 mg
-
Nátrium 1549 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 370.5 g
-
Cukor 193 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 302.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1674 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 381 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 301 micro
-
Kolin: 1459 mg
-
Retinol - A vitamin: 1644 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 333 micro
-
β-crypt 53 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2080 micro
Összesen
3420
kcal
- 9% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 20.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
A ropogós réteg
-
72 g vaj
-
90 g cukor
-
90 g finomliszt
-
10 csepp ételfesték
Égetett tészta
Vaníliás krém (Creme patissiére)
-
5 dl tej
-
6 db tojássárgája
-
75 g cukor
-
24 g finomliszt
-
20 g étkezési keményítő
Elkészítés
A ropogós réteg
- A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet. Színezhetjük ételfestékkel. Akkor jó, ha már egy gombócba összeállt.
- Fóliába csomagoljuk, és a fagyasztóba tesszük, amíg elkészítjük az égetett tésztát.
Égetett tészta
- Az égetett tésztához a tejet, a vajat, a vizet a sóval és a cukorral felforraljuk.
- Amikor felforrt a keverék, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük benne. Nem kell megijedni, először csomósnak tűnik, ahogy a keményítő megduzzad a hő hatására, de szépen el lehet keverni. :) Akkor van kész a tésztának, amikor nem tapad az edény falához.
- Kihűtjük a tésztát, majd a tojásokat egyesével, robotgép segítségével elkeverjük.
- Habzsákba töltjük, és kb. 4 cm-es "korongokat" nyomunk belőle. Figyelni kell, hogy ne legyenek túl közel egymáshoz, mert sülés közben nagyra nőnek!
- A ropogós réteget kivesszük a fagyasztóból, és két sütőpapír között kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk. A korongjainknál kicsit kisebb kiszúróval köröket szúrunk ki belőlük, és minden egyes képviselőtésztára egy korongot teszünk. Nem baj, ha nem fedi el teljesen a kiszúrt korong a tésztát.
- Előmelegített gőzös sütőben (vagy beteszünk egy vízzel teli tepsit a sütő aljába) 200 fokon 10-15 percig, majd 180 fokon 10 percig készre sütjük.
Vaníliás krém (Creme patissiére)
- A tejet felforraljuk.
- A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Robotgéppel hozzákeverjük a lisztet és a keményítőt.
- A forró tejet folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a sárgájás keverékhez, elkeverjük, majd visszatesszük a tűzre (kevergetni kell, mert könnyen leég!), és sűrűsödésig főzzük.
- Ha kihűlt, habzsákba töltjük.
- A kisült fánkokat félbevágjuk, és megtöltjük a vaníliás krémmel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 7622
- Feltöltés dátuma: 2019. április 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
MignonLady
4 recept
A Hemofília világnapja alkalmából készült ez a csodálatos desszert piros köntösben, ami jelen esetben a craquelin. :) Ha szereted a képviselőfánkot, és feldobnád egy kicsit, a craquelin-nel egyszerűen megteheted, akármilyen színűre színezve.