Vaníliás réteskosárkák
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
461
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
3695
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
26.2g réteslap77 kcal
-
12.6g vaj90 kcal
-
7g áfonya4 kcal
-
28g tej16 kcal
-
7.7g tojás10 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
1.4g vaníliás cukor5 kcal
-
2.1g étkezési keményítő8 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
4.2g porcukor16 kcal
Összesen
258
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 28.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 180 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
461
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.8 g
Zsír
-
Összesen 168.2 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 927 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1449.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 589 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 347 mg
-
Nátrium 431 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 460.2 g
-
Cukor 206 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 226.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1467 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 467 mg
-
Retinol - A vitamin: 1440 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 810 micro
Összesen
3695
kcal
- 8% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 101.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 15.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
258
kcal
Hozzávalók
-
100 g áfonya
-
400 ml tej
-
2 db tojás
-
1 db tojás
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 ek étkezési keményítő
-
100 g cukor
-
3 púpozott ek porcukor
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. A muffinformát kivajazzuk olvasztott vajjal, majd félretesszük
- Helyezzünk 1 réteslapot a munkafelületre, és kenjük meg vajjal az egyik oldalát. Fedjük le egy másik lappal, kenjük meg vajjal, végül erre jöhet egy harmadik lap, amit szintén lekenünk. Osszuk 12 egyenlő négyzetre, majd tegyük át őket a muffinsütőkbe, és finoman nyomkodjuk bele a formába.
- Egyenként kenjünk meg 12 lapot olvasztott vajjal. Vízszintesen húzzuk össze szorosan, mint egy harmonikát, és tekerjük fel, mint egy csigát.
- Az így formázott réteslapokat nyomkodjuk a muffinsütőbe, az alaplapokba. Ismételtük meg a maradék tésztával, és süssük a sütőben 15-20 percig, amíg aranybarna lesz.
- Közben elkészítjük a vaníliapudingot. Egy kancsóban simára keverjük a tejet, a tojásokat, a tojássárgáját, a cukrot, a keményítőt és a vaníliát. A tejet akár a végén is hozzáadhatjuk, langyosan.
- Miután kisült a tészta, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni 5 percig. Ezalatt csökkentsük a sütő hőmérsékletét 170 C-ra.
- Minden tészta tetejére tegyünk 4-5 szem áfonyát, és öntsük bele a pudingot, hogy ellepje (nem baj, ha kicsit túlfolyik).
- Szórjuk meg kevés porcukorral, és süssük további 15-20 percig, amíg aranybarna lesz.
- Miután megsült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4992
- Feltöltés dátuma: 2023. április 12.
Ajánló
Áfonya helyett használhatunk málnát, mazsolát illetve más szárított vagy bogyós gyümölcsöt is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
Ezek a muffinformában sült fodros kis réteskosarak elegánsak, könnyedek, és isteni finomak. Ropogós réteslapok rózsákba sodorva, friss áfonyával és krémes pudinggal összesütve. Ezt a receptet piteformában is érdemes kipróbálni, úgy még impozánsabb látványt nyújt!