r
Nosalty Logó

Vaníliás réteskosárkák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Vaníliás réteskosárkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3695 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 461 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.8 g

Zsír

  • Összesen
    168.2 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    927 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1449.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    589 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.2 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1467 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1440 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 3695 kcal
  • 8% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. A muffinformát kivajazzuk olvasztott vajjal, majd félretesszük
  2. Helyezzünk 1 réteslapot a munkafelületre, és kenjük meg vajjal az egyik oldalát. Fedjük le egy másik lappal, kenjük meg vajjal, végül erre jöhet egy harmadik lap, amit szintén lekenünk. Osszuk 12 egyenlő négyzetre, majd tegyük át őket a muffinsütőkbe, és finoman nyomkodjuk bele a formába.
  3. Egyenként kenjünk meg 12 lapot olvasztott vajjal. Vízszintesen húzzuk össze szorosan, mint egy harmonikát, és tekerjük fel, mint egy csigát.
  4. Az így formázott réteslapokat nyomkodjuk a muffinsütőbe, az alaplapokba. Ismételtük meg a maradék tésztával, és süssük a sütőben 15-20 percig, amíg aranybarna lesz.
  5. Közben elkészítjük a vaníliapudingot. Egy kancsóban simára keverjük a tejet, a tojásokat, a tojássárgáját, a cukrot, a keményítőt és a vaníliát. A tejet akár a végén is hozzáadhatjuk, langyosan.
  6. Miután kisült a tészta, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni 5 percig. Ezalatt csökkentsük a sütő hőmérsékletét 170 C-ra.
  7. Minden tészta tetejére tegyünk 4-5 szem áfonyát, és öntsük bele a pudingot, hogy ellepje (nem baj, ha kicsit túlfolyik).
  8. Szórjuk meg kevés porcukorral, és süssük további 15-20 percig, amíg aranybarna lesz.
  9. Miután megsült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4992
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 12.

Ajánló

Áfonya helyett használhatunk málnát, mazsolát illetve más szárított vagy bogyós gyümölcsöt is.

Receptkategóriák

Vaníliás réteskosárkák
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Ezek a muffinformában sült fodros kis réteskosarak elegánsak, könnyedek, és isteni finomak. Ropogós réteslapok rózsákba sodorva, friss áfonyával és krémes pudinggal összesütve. Ezt a receptet piteformában is érdemes kipróbálni, úgy még impozánsabb látványt nyújt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...