r
Nosalty Logó

Vaníliás "pâte à bombe" eperzselével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
eribalogh
Vaníliás "pâte à bombe" eperzselével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Dacquoise piskóta

Vaníliás Pâte à bombe

Eperzselé

Habcsók

Összesen 485 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Dacquoise piskóta

Vaníliás Pâte à bombe

Eperzselé

Habcsók

Összesen 5831 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Dacquoise piskóta

Vaníliás Pâte à bombe

Eperzselé

Habcsók

Összesen 217 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 485 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.5 g

Zsír

  • Összesen
    249.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1734.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    787 g
  • Cukor
    737 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1145.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    553 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    1040 mg
  • Retinol - A vitamin:
    445 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1557 micro
Összesen 5831 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Dacquoise piskóta

Vaníliás Pâte à bombe

Eperzselé

Habcsók

Elkészítés

Dacquoise piskóta

  1. A porcukrot, mandulalisztet és kukoricakeményítőt egy nagyobb tálba szitáljuk.
  2. A tojásfehérjét elkezdjük habosítani, és 3 részletben belekeverjük a kristálycukrot. Kemény habbá verjük.
  3. A tojásfehérje habot nagy mozdulatokkal a lisztes keverékhez keverjük. Egy légies, habos masszát kell kapnunk. Ne keverjük túl.
  4. Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk, és belesimítjuk a piskótamasszát. 175 °C fokra előmelegített sütőben sütjük 20 percig.
  5. Ha a piskóta kihűlt, 24 cm-es kört vágunk belőle, és egy 24 cm tortaformába helyezzük.

Vaníliás Pâte à bombe

  1. 3-4 darab epret félreteszünk a díszítéshez.
  2. A többi epret felkockázzuk, és a cukorral sziruposra főzzük, majd feloldjuk benne a hideg vízbe áztatott és kinyomkodott zselatinlapokat (ekkor már nem főzzük, csak a forró szószhoz keverjük).
  3. Az eperszószt turmixoljuk le, és öntsük egy tálba. Tegyük a hűtőbe. Figyeljünk, hogy az zselé alap hűljön ki, de ne dermedjen meg.

Eperzselé

  1. A krémalapot pasztörizáljuk. A tojássárgáját, a víz és a cukor felét egy hőálló üvegtálba tesszük, és gőz fölött 70 °C-ra melegítjük. Ha ezt elértük, elkezdjük habosítani.
  2. Amíg a tojássárgáját habosítjuk, a cukor és a víz másik feléből 121 °C-os szirupot főzünk (a szirup teteje apró gyöngyökben forr). A forró szirupot hozzácsurgatjuk vékony sugárban a tojássárgájához, és így habosítjuk tovább kihűlésig.
  3. A 4 darab zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és 1 evőkanál forró vízben feloldunk, majd lehűtjük. (Nem dermesztjük, folyós legyen még.)
  4. A mascarponét a vanília kivonattal kihabosítjuk, hozzáadjuk a feloldott zselatint, és a kihűlt tojásos alaphoz adjuk nagy mozdulatokkal, hogy a habot ne törjük meg.
  5. A piskóta tetejére simítjuk a mousse egyik felét, erre egy réteg eperzselét öntünk, még egy réteg mousse következik, majd végül eperzselével zárjuk a süteményt. Minden réteg között tegyük a tortát 10 percre a hűtőbe.
  6. Egy éjszakát dermesszük a tortát a hűtőben. Másnap vékony késsel vágjuk körbe, csatoljuk ki a tortaformát, és vegyük le róla.

Habcsók

  1. A tojásfehérjét és a cukrot tegyük egy hőálló tálba, óvatosan keverjük össze. Melegítsük 70 °C-ig (kb. 10 perc, ha belenyúlunk, csípős érzés).
  2. Kihűlésig habosítsuk, hogy szép fényes, könnyű habot kapjunk.
  3. Tegyük a habcsókmasszát tetszőleges díszítőcsővel ellátott nyomózsákba, és díszítsük vele a tortát. Ha marad habcsókunk, azt sütőpapírra nyomjuk, és 100 °C-os sütőben szárítsuk ki (amit később megehetünk, vagy más sütemény díszítésére használhatunk).
  4. Tegyünk a torta tetejére pár szem felezett és negyedelt epret is díszítésként.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1809
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
eribalogh 1 recept

Fogadjátok szeretettel a kedvenc irányzatom, a francia cukrászat elemeiből összeállított desszertemet. Kívül ropogós, belül szaftos mandulás piskótán 2 könnyed, kellemesen vaníliás mousse és 2 réteg csodás, édes eperzselé kap helyet. Az elkészítésében remélem, Ti is örömötöket lelitek majd.

Hozzávalók

Dacquoise piskóta

Vaníliás Pâte à bombe

Eperzselé

Habcsók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...