Vaníliás-meggykrémes torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
28g finomliszt100 kcal
-
28g cukor106 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
94g meggybefőtt68 kcal
-
21 kcal
-
141 kcal
-
6g porcukor24 kcal
-
13g víz0 kcal
-
5 kcal
-
2g lapzselatin5 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
A tortaformához
-
2g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
Összesen
567
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
220g finomliszt801 kcal
-
220g cukor851 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
750g meggybefőtt540 kcal
-
171 kcal
-
450g növényi habtejszín1130 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
100g víz0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g lapzselatin42 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
A tortaformához
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
4543
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
9.3g finomliszt34 kcal
-
9.3g cukor36 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
18.7g tojás24 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
31.9g meggybefőtt23 kcal
-
1.9g vaníliás pudingpor7 kcal
-
19.1g növényi habtejszín48 kcal
-
2.1g porcukor8 kcal
-
4.2g víz0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.5g lapzselatin2 kcal
-
0.7g habfixáló3 kcal
A tortaformához
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
Összesen
193
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 685.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 277 mg
-
Nátrium 224 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.6 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 249 micro
Összesen
567
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.2 g
Zsír
-
Összesen 154 g
-
Telített zsírsav 119 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1479 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5483.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 1146 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 2220 mg
-
Nátrium 1790 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 684.4 g
-
Cukor 309 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 429.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 715 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 244 micro
-
Kolin: 1165 mg
-
Retinol - A vitamin: 713 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1990 micro
Összesen
4543
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 18.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
193
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
22 dkg finomliszt
-
22 dkg cukor
-
1 csomag sütőpor
-
8 db tojás
-
1 csipet só
A krémhez
-
750 g meggybefőtt
-
4.5 dl növényi habtejszín
-
5 dkg porcukor
-
1 dl víz
-
1 csomag vaníliás cukor
-
6 db lapzselatin
-
2 csomag habfixáló
A tortaformához
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd a sütőporos lisztet hozzákeverjük. A fehérjehabot is óvatosan beleforgatjuk.
- Kivajazott-kilisztezett tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
- A meggybefőtt levét -ami nálam 4 dl volt- felforraljuk. A pudingport 1 dl vízzel kikeverjük, majd a forrásban lévő meggyléhez adjuk, és sűrűre főzzük. A meggyből pár szemet a díszítésre kiveszünk, a többit a forró pudingba öntjük, és jól elkeverjük. (A meggyszemeket én krumplinyomóval paszíroztam szét.) A 4-5 percre hideg vízbe áztatott zselatinlapokat kinyomkodjuk, a forró meggykrémbe keverjük, és feloldjuk. Kihűtjük.
- A hideg tejszínt az 5 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral és a habfixálókkal habbá verjük. 4-5 evőkanálnyit félreteszünk, a többit a lehűtött krémbe keverjük. (Én kézi robotgéppel csináltam, mert így egyszerűbb, és gyorsabb az összedolgozása.)
- A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, és megtöltjük a krémmel, majd kívülről is bevonjuk a tortát.Afélretett tejszínnel és meggyszemekkeldíszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8817
- Feltöltés dátuma: 2012. október 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Kristóf unokaöcsém születésnapjára csináltam ezt a tortát. Ő nagy meggyimádó, így gondoltam meglepem ezzel a tortával.