r
Nosalty Logó

Vaníliás márványkuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliás márványkuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 963 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5779 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    949.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.5 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 963 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.4 g

Zsír

  • Összesen
    246.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5698 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1392 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    2444 mg
  • Nátrium
    1355 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    830.8 g
  • Cukor
    473 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    422 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    90 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1062 micro
Összesen 5779 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 351 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egész tojásokat a cukorral habosra mixereljük.
  2. Utána a kakaó és az aroma kivételével az összes hozzávalót belekeverjük.
  3. Kettéosztjuk, az egyikbe a kakaópor, a másikba a vanília kerül.
  4. Váltakozva a formába öntjük, és 180-200 fokos előmelegített sütőben megsütjük (nekem kellett kb. 45-50 perc).
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 352
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 100
  • Össznézettség: 140367
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 25.

Ajánló

Én szilikonos kuglófformában sütöm, amiben sokkal egyszerűbb, mert nem kell kivajazni-lisztetni, majd amikor megsült és kihűlt, nagyon szépen kijön a formából, amit aztán könnyű elmosni. Én először 180 fokra melegítettem a sütőt, és ezen a hőfokon sült kb. 35-40 percet. Mivel a tűpróbán még ragadt, akkor felcsavartam 200 fokra, és kb. 10 perc alatt átsült. Kívül aranybarna és ropogós, belül pedig omlós és puha. Persze minden lerni más, én a saját tapasztalataimat írom le, hátha segítek vele. :) Tortatároló dobozban még másnap is ugyanolyan puha marad, nem szárad meg - persze ha marad másnapra, ami nálunk szinte lehetetlen.:) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régebb óta ismerem ezt a receptet, nekem bevált. Akármikor megsütöttem, mindig sikerült, és az íze nagyon-nagyon finom!! Gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Az eredeti recept nem aromát, hanem vaníliás cukrot ír, de mivel én imádom a vaníliát, és szerintem az aroma intenzívebb ízű, ezért használtam azt, két kupával is. Egyébként ízlésre bízom, még el is hagyható. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...