Vaníliás krémmel töltött profiterol
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
A profiterolhoz
-
42g víz0 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
37g tojás46 kcal
A töltelékhez
-
50g tej28 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
-
23g vaj167 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
13 kcal
-
67g habtejszín195 kcal
A csokikrémhez
-
33g tejcsokoládé178 kcal
-
15 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
114 kcal
-
83g tej47 kcal
-
10g vaj72 kcal
Összesen
1290
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
A profiterolhoz
-
125g víz0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
110g tojás138 kcal
A töltelékhez
-
150g tej84 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
A csokikrémhez
-
100g tejcsokoládé535 kcal
-
46 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
343 kcal
-
250g tej140 kcal
-
30g vaj215 kcal
Összesen
3868
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
A profiterolhoz
-
8.7g víz0 kcal
-
3.5g vaj25 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
7.6g tojás10 kcal
A töltelékhez
-
10.4g tej6 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
-
4.9g vaj35 kcal
-
6.9g porcukor27 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
13.9g habtejszín41 kcal
A csokikrémhez
-
6.9g tejcsokoládé37 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
6.3g csokoládés pudingpor24 kcal
-
17.4g tej10 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
Összesen
270
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 78.1 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 309 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 868.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 308 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 280 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.2 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 124.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 599 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 589 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 174 micro
Összesen
1290
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.5 g
Zsír
-
Összesen 234.3 g
-
Telített zsírsav 142 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 928 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2606.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 923 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 221 mg
-
Foszfor 840 mg
-
Nátrium 522 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 393.6 g
-
Cukor 204 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 373.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1798 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 407 mg
-
Retinol - A vitamin: 1768 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 357 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 521 micro
Összesen
3868
kcal
- 5% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
270
kcal
Hozzávalók
A profiterolhoz
-
1.3 dl víz
-
5 dkg vaj
-
1 csipet só
-
7.5 dkg finomliszt
-
2 db tojás
A töltelékhez
-
1.5 dl tej
-
2 púpozott ek finomliszt
-
7 dkg vaj
-
10 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 dl habtejszín
A csokikrémhez
-
10 dkg tejcsokoládé
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 ek cukor
-
2 tasak csokoládés pudingpor
-
2.5 dl tej
-
3 dkg vaj
Elkészítés
A profiterolhoz
- A tésztához felforraljuk a vizet. Beletesszük a vajat és a sót, majd a lisztet. Összekeverjük, amíg el nem válik az edény falától. Lehúzzuk a tűzről.
- Egyenként elkeverjük mindkét tojással. Nyomózsákba töltjük, vagy két evőkanál segítségével halmokat rakunk egymástól kicsit távolabb a sütőpapíros tepsibe. (Kb. 25 diónyi halom lesz belőle.)
- Előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük. (Az első 10 percben ne nyissuk ki a sütőt!)
- Közben készítsük el a tölteléket: a tejben elkeverjük a lisztet, majd péppé főzzük állandó kavargatás mellett. A vajat a cukrokkal kikeverjük, és a kihűlt péppel simára keverjük. A felvert tejszínt hozzáforgatjuk.
- Miután megnőttek és szépen megsültek a tészták kivesszük, és mindegyik közepébe apró lyukat szúrunk egy fogvájóval, hogy az esetleges gőz ki tudjon jönni.
- A kis gombócokat töltsük meg a töltelékkel azon a lyukon, amit szúrtunk rajta. Tortadíszítő hegyes végével, vagy nyomózsákkal.
- A csokoládékrémhez egy tálba tesszük a csokit, kakaóport, cukrot, pudingport, és a tejjel elkeverve lassú tűzön melegítjük. A végén hozzáadjuk a vajat.
- Rászedjük a töltött profiterolokra, lehűtjük. Tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 97
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 18792
- Feltöltés dátuma: 2012. január 16.
Ajánló
Egy gazdag leves mellé kiváló desszert.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Iluska
1115 recept
Isteni krémes desszert, pláne ha a tölteléket alaposan, simára turmixoljuk. Én kanál segítségével szoktam a diónyi halmokat tenni. Szépen megnőnek. Ez a mennyiség kb. 25 darabra elég, megéri többet készíteni belőle. A tejszín díszítést nyugodtan el lehet hagyni...