r
Nosalty Logó

Vaníliás-kakaós krémes Csibedinától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csibedina
Vaníliás-kakaós krémes Csibedinától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kakaós krémhez

A vaníliás krémhez

Összesen 1404 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kakaós krémhez

A vaníliás krémhez

Összesen 5618 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kakaós krémhez

A vaníliás krémhez

Összesen 374 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    79.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.8 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    640 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1404 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.5 g

Zsír

  • Összesen
    317.7 g
  • Telített zsírsav
    194 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    976 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1934.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    647.2 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2608 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2560 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    585 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 5618 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós krémhez

A vaníliás krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit annyi tejjel összegyúrjuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
  2. A tésztát háromfelé osztjuk és egyenként kinyújtva, három egyforma nagyságú lapot sütünk belőlük, egyenként kb. 10-10 percig.
  3. Még melegen meghintjük porcukorral a lapokat.
  4. A kakaós krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral és a kakaóporral, majd a lisztet a tejjel simára keverjük, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
  5. Langyosra hűtve elkeverjük a kakaós, cukros vajjal.
  6. A vaníliás krémhez előírás szerint elkészítjük a pudingot, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a vajat és a citrom reszelt héját (ízlés szerint még lehet édesíteni rajta).
  7. Az első tésztalapot a kakaós krémmel megkenjük, a második lappal befedjük.
  8. A második lapot a vaníliás krémmel kenjük meg.
  9. A harmadik lappal lenyomatva, kockákra vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 22339
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

Nosztalgikus hangulat uralkodik mostanság a konyhában… egyre több régi, családi recept kerül elő. Ez a sütemény gyerekkorom első számú kedvence volt, aztán úgy 20 évre feledésbe merült… Egy megbarnult, láthatóan egy régi újságból kivágott lapon találtam rá és meg kellett állapítanom, hogy nem volt véletlen a rajongásom ezen típusú süti irányába: egyszerre omlós, krémes, csokis és vaníliás… egyszóval zseniális :)

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós krémhez

A vaníliás krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...