r
Nosalty Logó

Vaníliás gyümölcskenyér aszalt gyümölcsökkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vénusz
Vaníliás gyümölcskenyér aszalt gyümölcsökkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4167 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 285 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.2 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 416 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.3 g

Zsír

  • Összesen
    164.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3451.8 g
  • Cink
    525 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    408 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1153 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    573.5 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1582 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1461 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    1370 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    941 micro
Összesen 4167 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.3 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, majd a túrót, és alaposan eldolgozzuk.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd folyamatos keverés mellett a tojásos-tejes keverékhez szitáljuk, alaposan elkeverjük, és hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket.
  3. Két darab gyümölcskenyér formát kimargarinozzuk/kilisztezzük, és elosztjuk bennünk a tésztát.
  4. 170 fokon, 35-40 percig sütjük.
  5. A tetejét meglocsoljuk hígabb lekvárral, vagy kevés vízzel kikevert lekvárral.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3641
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliás gyümölcskenyér aszalt gyümölcsökkel
Vénusz 78 recept

Vasárnap reggelire mennyei csemege, ízletes aszalt gyümölcs darabokkal a Vénusz konyhájából. www.venusz.hu

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezt a fogást nem bírja elviselni a csillagjegyed az ünnepi...

Nézzük, mit ígérnek a csillagok, ha az adventi készülődésről, leszűkítve a kört, a hidegtálak elkészítéséről van szó, te pedig a legjobbat akarnád a horoszkópban mélyen hívő baráttagoknak, családtagoknak. Íme, azok a fogások, amiket nekik NE készíts el. Mindenki másnak szívből ajánljuk őket!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...