r
Nosalty Logó

Vaníliás-fahéjas kuglóf

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Giovanna
Vaníliás-fahéjas kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 736 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2939 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1106.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 736 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    148.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4425.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1044 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1907 mg
  • Nátrium
    1233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.9 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1203 micro
Összesen 2939 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A négy tojásfehérjét 1 cs vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
  2. Négy tojássárgáját 20 dkg cukorral fehéredésig keverünk, hozzáadjuk a másik vaníliás cukrot is.
  3. A tojássárgájás masszába keverjük a citrom lereszelt héját, vanília aromát, fahéjat.
  4. Hozzáadjuk a vizet, olajat, sütőport, kétféle lisztet, majd az így kapott sűrű masszát lazítjuk a tojásfehérjék felvert habjával
  5. Légkeveréses sütőben 180 fokon 45 percig sütjük (a kuglóf sütőformát kivajazzuk-kilisztezzük).
  6. Porcukorral szórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 18373
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 04.

Ajánló

Kávé mellé, ebéd után, vajjal/ lekvárral/ mogyoróvajjal kenve kitűnő reggeli, akár gyerekeknek is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliás-fahéjas kuglóf
Giovanna 46 recept

Anyósom specialitása a kuglóf, tőle tanultam az alapreceptet, amit a saját ízlésemre formáztam. Bár ezerféle ízesítésben és hozzáadott alapanyagokkal (mazsola, meggy, kakaó) készülhet, nálunk ha el tudok belőle menteni pár szeletet, akkor felkockázva a somlói galuska tésztáját képezi, amely így szerintem még felejthetetlenebb édesség lesz!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...