r
Nosalty Logó

Vaníliás-csokis keksz juharsziruppal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Vaníliás-csokis keksz juharsziruppal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 5320 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1535.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    666 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    560 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    265.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6142.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    1564 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    2666 mg
  • Nátrium
    1486 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663.4 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    148 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2240 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1682 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 5320 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 453 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elsőnek a száraz anyagokat, a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport keverjük össze. A zsírt, puha margarint, tojássárgáját, juharszirupot elkeverjük, majd a száraz hozzávalókkal alaposan összegyúrjuk.
  2. Elfelezzük. Az egyik részbe lyukat fúrunk, beleöntjük a vanília aromát. A kis csokit felolvasztjuk, a másik tésztához tesszük. Újabb gyúrás következik, hogy mindenhova jusson, jól összegyúrjuk mindkét tésztát.
  3. Enyhén lisztezett deszkán fél cm vastag, téglalap alakúra nyújtjuk mind a kettő tésztát. Egymásra tesszük, rálapogatjuk, rányomkodjuk óvatosan. Szorosan feltekerjük. Jó éles késsel szeleteket vágunk, majd sütőpapíros tepsire rakosgatjuk.
  4. Előmelegített sütőben 190 okon kb. 10-14 percig sütjük. Mézzel kínáljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3351
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 06.

Ajánló

Ha a tészta nyújtáskor szakadozna, ne bosszankodjunk, csak nyomjuk össze. Óvatosan, lassan nyújtsuk, mert igenis, szépen ki lehet. Ajánlani szeretnék néhány receptemből a keksz elé: Tárkonyos krumplileves tejjel Frankfurti leves Iluskától Toros káposzta Iluskától Paradicsomos csirkegombóc Iluskától Téli telitál Cukkinifőzelék tejszínnel és pirított kolbásszal

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fehér szín vaníliás, a barna szín csokis ízű. Süléskor isteni illat száll a konyhában...... ha még páraelszívó is van, be kell kapcsolni, és ha a kivezetése a levegőbe történik, kint is érezni az illatokat... :-))))))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...