Vaníliás csoda
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
15g rétesliszt55 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
5g dió33 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
13g napraforgó olaj113 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
21 kcal
-
63g tej35 kcal
-
31g margarin224 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
10g dió65 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A bevonathoz
-
25g instant kakaópor95 kcal
-
5g tej3 kcal
Összesen
898
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
440g tojás554 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
120g rétesliszt437 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
3g vaníliaaroma0 kcal
-
40g dió262 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
102g napraforgó olaj902 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
500g tej280 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
80g dió523 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A bevonathoz
-
200g instant kakaópor758 kcal
-
40g tej22 kcal
Összesen
7179
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
19.9g tojás25 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
5.4g rétesliszt20 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.1g vaníliaaroma0 kcal
-
1.8g dió12 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4.6g napraforgó olaj41 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
8 kcal
-
22.6g tej13 kcal
-
11.3g margarin81 kcal
-
13.6g cukor52 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
3.6g dió24 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A bevonathoz
-
34 kcal
-
1.8g tej1 kcal
Összesen
325
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 54.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 985.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 279 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 315 mg
-
Nátrium 273 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.5 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 45 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 334 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 317 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 192 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
898
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104 g
Zsír
-
Összesen 436.8 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 169 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 162 g
-
Koleszterin 1440 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7884.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 2232 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 748 mg
-
Foszfor 2520 mg
-
Nátrium 2185 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 716 g
-
Cukor 562 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 359.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2668 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 95 mg
-
C vitamin: 162 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 243 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 47 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 333 micro
-
Kolin: 1228 mg
-
Retinol - A vitamin: 2540 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1539 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1980 micro
Összesen
7179
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 19.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 356.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.4 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
325
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
8 db tojás
-
8 ek cukor
-
8 evőkanál rétesliszt
-
1 csomag sütőpor
-
2.5 ml vaníliaaroma
-
1.2 dl napraforgó olaj
-
1 csipet só
A krémhez
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
25 dkg margarin
-
30 dkg cukor
-
2 kávéskanál vaníliaaroma
A bevonathoz
Elkészítés
A tésztához
- Tészta készítése:
- A 8 tojássárgáját elválasztjuk a fehérjétől, és hozzáadunk 8 ek cukrot, majd ezt habosra keverjük. A tojáskrémhez hozzákeverjük az étolajat. Ezután belekeverjük a réteslisztet és a sütőport. Simára dolgozzuk, és hozzáadjuk a vaníliaaromát, az őrölt diót, valamint az őrölt fahéjat. Mindezt alaposan elkeverjük (lehetőleg géppel), majd félretesszük pihenni. (A pihentetés alatt -kb 20 perc- elkészítjük a sűrű pudingot).
- A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és azt óvatosan (hogy össze ne törjük) hozzákeverjük a tésztához.
- A kapott mennyiséget pontosan két egyenlő részre osztjuk, és sütőpapírral kibélelt (35cm x 45cm-es) tepsiben, 170 ⁰C-os sütőben szép aranysárgára sütjük. (Tűpróba!)
- Fontos! Ha elkészült a tésztalap, azonnalvegyük kia tepsiből, és óvatosan távolítsuk ela sütőpapírt. Az egyik lapot még melegen felvágjuk kettő egyenlő - 32cm x 12cm-es lapra – részre. Ezután az őzgerinc formába helyezzük, és úgy igazítjuk, hogy szépen felvegye az edény alakját. A másik tésztalapot is kettő egyenlő – 10cm x 32cm-es – méretűre vágjuk fel (ez adja majd a sütemény alját). (A maradék csíkokat ne dobjuk ki, mert azok kellenek a süti belsejébe!)
- Krém készítése:
- A 0,5 liter tejjel sűrű pudingot főzünk, és félretesszük hűlni. Ha már majdnem teljesen kihűlt, hozzáadjuk a cukrot, a margarint, az őrölt fahéjat, a darált diót és vaníliaaromát, és mindezt simára kikeverjük.
- Sütemény összeállítása:
- A kapott krémmel kb. félig megtöltjük az őzgerinc formában lévő lapokat, majd ráhelyezzük a tésztacsíkokat.
- A maradék krémet egyenletesen elterítjük, és az egészet lezárjuk a méretre vágott lappal.
- Ha mindezzel elkészültünk, kiborítjuk egy tálcára (ajánlatos a tálaláshoz használandó tálcára).
- A sütemény tetejét csokiöntettel vékonyan bevonjuk. Fontos, hogy csak annyi öntetet használjunk, amit a tészta magába szív.
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 152
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 29253
- Feltöltés dátuma: 2009. december 26.
Ajánló
Ajánlom a süteményhez a Tokaji aszút vagy a Tokaji hárslevelű borokat.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A süti nevét a gyermekeim adták!