r
Nosalty Logó

Vaníliapudingos profiterol

0,0

0 ÉRTÉKELÉS10 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Debmo
Vaníliapudingos profiterol
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

A mázhoz

904
Kalória
16.2g
Fehérje
103.6g
Szénhidrátok
46.2g
Zsír
99.8g
Víz
232.4g
Koleszterin
3.2g
Rost
58.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A mázhoz

Összesen 904 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A mázhoz

Összesen 3610 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A mázhoz

Összesen 233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    99.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 904 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    184.7 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2649.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    874 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    847 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.6 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    399.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1314 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    801 micro
Összesen 3610 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 233 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A profiterolhoz a vizet a vajjal és a sóval felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet, és visszarakva a láng fölé sűrűn kevergetve még kb. 5 percig "főzzük".
  2. A tésztamasszát kihűtjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A tojás méretétől függően 2 vagy 3 kell hozzá úgy, hogy a tészta állagának sűrű masszának kell lennie, egybe kell állnia.
  3. A kész masszát habzsákba töltjük, majd kis halmokat nyomunk a sütőpappírral bélelt tepsire. A kb. 2-3 cm átmérőjű halmokat vizes kézzel kicsit lelapogatjuk, majd kb. 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. A sütőt közben ne nyitogassuk, mert akkor a kis profiterolok összeesnek. Ebből a mennyiségből kb. 30-35 db lesz.
  4. Amíg a tészta sül, elkészítjük a pudingot. Ehhez a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásta tejjel kikeverjük, majd megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot.
  5. Ha a profiterolok kihűltek, akkor recés késsel óvatosan félbevágjuk, majd a pudinggal megtöltjük őket.
  6. A legvégén a csokimázhoz a tortabevonót és a vajatgőz fölött megolvasztjuk, majd a már töltött tésztácskáinkat meglocsoljuk vele.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mindig is szerettem a képviselő fánkot, de az utóbbi időben nem igazán találtam olyan cukrászdát, ahol igazi házi ízeket kaptam volna. Mivel szeretem a konyhában megadni a módját a dolgoknak, ezért készítettem a régen képviselőfánknak hívott sütikét ilyen kis aprókra, igazi falatkák lettek belőle. Bár nem annyira kiadós, mint amennyire pepecselős, de megéri, mert a végeredmény nagyon üt. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olasz rózsafánk - haraszt

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!