r
Nosalty Logó

Vaníliapudingos profiterol

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Vaníliapudingos profiterol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A mázhoz

Összesen 904 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A mázhoz

Összesen 3610 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A pudinghoz

A mázhoz

Összesen 233 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 904 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    184.7 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2649.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    874 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    847 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.6 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1314 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    801 micro
Összesen 3610 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A profiterolhoz a vizet a vajjal és a sóval felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet, és visszarakva a láng fölé sűrűn kevergetve még kb. 5 percig "főzzük".
  2. A tésztamasszát kihűtjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A tojás méretétől függően 2 vagy 3 kell hozzá úgy, hogy a tészta állagának sűrű masszának kell lennie, egybe kell állnia.
  3. A kész masszát habzsákba töltjük, majd kis halmokat nyomunk a sütőpappírral bélelt tepsire. A kb. 2-3 cm átmérőjű halmokat vizes kézzel kicsit lelapogatjuk, majd kb. 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. A sütőt közben ne nyitogassuk, mert akkor a kis profiterolok összeesnek. Ebből a mennyiségből kb. 30-35 db lesz.
  4. Amíg a tészta sül, elkészítjük a pudingot. Ehhez a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásta tejjel kikeverjük, majd megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot.
  5. Ha a profiterolok kihűltek, akkor recés késsel óvatosan félbevágjuk, majd a pudinggal megtöltjük őket.
  6. A legvégén a csokimázhoz a tortabevonót és a vajatgőz fölött megolvasztjuk, majd a már töltött tésztácskáinkat meglocsoljuk vele.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 15486
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 05.

Ajánló

A minap úgy készítettem el a pudingot, hogy kb 1 dl. tejszínt felvertem, és a már kész pudinghoz kevertem. Még finomabb lett, úgyhogy bátran ajánlom így a puding elkészítését.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig is szerettem a képviselő fánkot, de az utóbbi időben nem igazán találtam olyan cukrászdát, ahol igazi házi ízeket kaptam volna. Mivel szeretem a konyhában megadni a módját a dolgoknak, ezért készítettem a régen képviselőfánknak hívott sütikét ilyen kis aprókra, igazi falatkák lettek belőle. Bár nem annyira kiadós, mint amennyire pepecselős, de megéri, mert a végeredmény nagyon üt. :)

Hozzávalók

A tésztához

A pudinghoz

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...