Vaníliapudingos profiterol
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Debmo
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
38g víz0 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
A pudinghoz
-
125g tej70 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
10 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
A mázhoz
-
13g vaj90 kcal
-
25g tortabevonó137 kcal
Összesen
904
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
150g víz0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
A pudinghoz
-
500g tej280 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
A mázhoz
-
50g vaj359 kcal
-
100g tortabevonó546 kcal
Összesen
3610
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
9.7g víz0 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
-
7.8g finomliszt28 kcal
-
7.1g tojás9 kcal
-
0g só0 kcal
A pudinghoz
-
32.4g tej18 kcal
-
6.5g finomliszt24 kcal
-
3.6g tojás4 kcal
-
0.6g vaníliás cukor3 kcal
-
9.7g cukor38 kcal
-
9.7g habtejszín28 kcal
A mázhoz
-
3.2g vaj23 kcal
-
6.5g tortabevonó35 kcal
Összesen
233
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 46.2 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 662.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.6 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 99.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 334 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 329 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 200 micro
Összesen
904
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.9 g
Zsír
-
Összesen 184.7 g
-
Telített zsírsav 108 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 930 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2649.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 874 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 847 mg
-
Nátrium 554 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 414.6 g
-
Cukor 233 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 399.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1337 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 154 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 134 micro
-
Kolin: 493 mg
-
Retinol - A vitamin: 1314 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 274 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 801 micro
Összesen
3610
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
233
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1.5 dl víz
-
5 dkg vaj
-
12 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
1 csipet só
A pudinghoz
-
5 dl tej
-
10 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
15 dkg cukor
-
1.5 dl habtejszín
A mázhoz
-
5 dkg vaj
-
10 dkg tortabevonó
Elkészítés
A tésztához
- A profiterolhoz a vizet a vajjal és a sóval felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet, és visszarakva a láng fölé sűrűn kevergetve még kb. 5 percig "főzzük".
- A tésztamasszát kihűtjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A tojás méretétől függően 2 vagy 3 kell hozzá úgy, hogy a tészta állagának sűrű masszának kell lennie, egybe kell állnia.
- A kész masszát habzsákba töltjük, majd kis halmokat nyomunk a sütőpappírral bélelt tepsire. A kb. 2-3 cm átmérőjű halmokat vizes kézzel kicsit lelapogatjuk, majd kb. 220 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. A sütőt közben ne nyitogassuk, mert akkor a kis profiterolok összeesnek. Ebből a mennyiségből kb. 30-35 db lesz.
- Amíg a tészta sül, elkészítjük a pudingot. Ehhez a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásta tejjel kikeverjük, majd megfőzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot.
- Ha a profiterolok kihűltek, akkor recés késsel óvatosan félbevágjuk, majd a pudinggal megtöltjük őket.
- A legvégén a csokimázhoz a tortabevonót és a vajatgőz fölött megolvasztjuk, majd a már töltött tésztácskáinkat meglocsoljuk vele.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 15486
- Feltöltés dátuma: 2013. április 05.
Ajánló
A minap úgy készítettem el a pudingot, hogy kb 1 dl. tejszínt felvertem, és a már kész pudinghoz kevertem. Még finomabb lett, úgyhogy bátran ajánlom így a puding elkészítését.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Debmo
45 recept
Mindig is szerettem a képviselő fánkot, de az utóbbi időben nem igazán találtam olyan cukrászdát, ahol igazi házi ízeket kaptam volna. Mivel szeretem a konyhában megadni a módját a dolgoknak, ezért készítettem a régen képviselőfánknak hívott sütikét ilyen kis aprókra, igazi falatkák lettek belőle. Bár nem annyira kiadós, mint amennyire pepecselős, de megéri, mert a végeredmény nagyon üt. :)