r
Nosalty Logó

Vaníliapudingos meggyes pite Milumanótól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Milumano
Vaníliapudingos meggyes pite Milumanótól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

912
Kalória
20g
Fehérje
135.7g
Szénhidrátok
30.6g
Zsír
147.7g
Víz
101.8g
Koleszterin
4.9g
Rost
38.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 912 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3639 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 192 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    147.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1024 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 912 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80 g

Zsír

  • Összesen
    122.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3224 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    903 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    1145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.8 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    590.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1361 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1020 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4095 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    947 micro
Összesen 3639 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 192 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy közepesen lágy, omlós tésztát kell kapnunk! Ha a tészta igényli, még 1-2 ek tejet vagy tejfölt adhatunk hozzá.
  2. A pudingot leírás szerint elkészítjük. Annyi különbséggel, hogy a pudingporhoz még rakunk 1 ek lisztet is.
  3. A tésztát két felé vesszük, és tepsi nagyságúra nyújtjuk.
  4. Egyiket befektetjük egy közepes méretű tepsibe, megszórjuk zsemlemorzsával, villával megszurkáljuk.
  5. A pudingot rákanalazzuk, és rászórjuk a magozott meggyet. Megszórjuk vaníliás cukorral. Ráhelyezzük a másik lapot, és azt is megszurkáljuk villával.
  6. Előmelegített sütőben először a maximum fokozaton, majd 5 perc múlva felére csökkentve a hőmérsékletet (kb. felére), tűpróbáig sütjük.
  7. Porcukorral meghintve, langyosan fogyasszuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Elvileg eredeti recept szerint a pudingot a meggybefőtt levével kell készíteni. De én most friss meggyből készítettem, ezért meggylé híján tejjel csináltam. És így sokkal finomabb. Számomra.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!