Vaníliapudingos meggyes pite Milumanótól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Milumano
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
0 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
10 kcal
-
5g tej3 kcal
A töltelékhez
-
125g tej70 kcal
-
43 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
125g meggy56 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
Összesen
912
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
0 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g tej11 kcal
A töltelékhez
-
500g tej280 kcal
-
171 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
500g meggy225 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
Összesen
3639
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
21.3g finomliszt77 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
-
5.3g margarin38 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
4.3g tejföl8 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
1.1g tej1 kcal
A töltelékhez
-
26.6g tej15 kcal
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
-
2.1g cukor8 kcal
-
26.6g meggy12 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
1.1g zsemlemorzsa4 kcal
Összesen
192
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 20 g
Zsír
-
Összesen 30.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 806 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 226 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 203 mg
-
Nátrium 286 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.7 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 147.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 340 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 255 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1024 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 237 micro
Összesen
912
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 80 g
Zsír
-
Összesen 122.3 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 407 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3224 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 903 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 812 mg
-
Nátrium 1145 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 542.8 g
-
Cukor 154 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 590.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1361 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 107 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 217 micro
-
Kolin: 386 mg
-
Retinol - A vitamin: 1020 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4095 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 947 micro
Összesen
3639
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 218 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
192
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
40 dkg finomliszt
-
4 ek cukor
-
2 db tojás
-
4 ek tejföl
-
1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez
-
0.5 l tej
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
1 evőkanál finomliszt
-
2 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy közepesen lágy, omlós tésztát kell kapnunk! Ha a tészta igényli, még 1-2 ek tejet vagy tejfölt adhatunk hozzá.
- A pudingot leírás szerint elkészítjük. Annyi különbséggel, hogy a pudingporhoz még rakunk 1 ek lisztet is.
- A tésztát két felé vesszük, és tepsi nagyságúra nyújtjuk.
- Egyiket befektetjük egy közepes méretű tepsibe, megszórjuk zsemlemorzsával, villával megszurkáljuk.
- A pudingot rákanalazzuk, és rászórjuk a magozott meggyet. Megszórjuk vaníliás cukorral. Ráhelyezzük a másik lapot, és azt is megszurkáljuk villával.
- Előmelegített sütőben először a maximum fokozaton, majd 5 perc múlva felére csökkentve a hőmérsékletet (kb. felére), tűpróbáig sütjük.
- Porcukorral meghintve, langyosan fogyasszuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 214
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 20495
- Feltöltés dátuma: 2012. június 16.
Ajánló
Egy tartalmasabb leves mellé nagyon finom. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Milumano
14 recept
Elvileg eredeti recept szerint a pudingot a meggybefőtt levével kell készíteni. De én most friss meggyből készítettem, ezért meggylé híján tejjel csináltam. És így sokkal finomabb. Számomra.