r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes szelet Mara konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vaníliakrémes szelet Mara konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 909 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 7261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.1 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 909 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.9 g

Zsír

  • Összesen
    338.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5344.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1394 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    2123 mg
  • Nátrium
    1350 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    993 g
  • Cukor
    582 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3366 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    356 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3165 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    2376 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 7261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrjuk, és a tésztát három felé vesszük.
  2. Az egyik felébe egy kanál tejföllel belegyúrjuk a kakaóport.
  3. A két sárga lapot, és a csokis lapot közepes méretű tepsibe kisütjük, 180 fokon.
  4. Az alsó lap világos, erre sárgabaracklekvárt kenünk, és a csokis lapot ráhelyezzük.

Krémhez

  1. A pudingot a tejjel, a szokásos eljárással felfőzzük és kihűtjük.
  2. A margarinból és porcukorból krémet készítünk, a kihűlt pudinggal összekeverjük, és a csokis lapra simítjuk.

Tetejére

  1. Erre jön a világos lap, és a gőz felett felvert hab.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 343
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 30130
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagy sikere van ennek a finom süteménynek. A sárgabaracklekvár nagyon jól harmonizál a habbal és a vaníliás krémmel.

Hozzávalók

A tésztához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...