r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes-málnás kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sütőtök89
Vaníliakrémes-málnás kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Továbbá

Összesen 850 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Továbbá

Összesen 5953 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Krém

Továbbá

Összesen 233 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    64 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    965.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 850 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.7 g

Zsír

  • Összesen
    447.7 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6755.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1977 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    2525 mg
  • Nátrium
    1859 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.9 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    982 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2365 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    319 micro
  • Kolin:
    1293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2325 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2513 micro
Összesen 5953 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Továbbá

  • 40 dkg málna (lehet mirelit vagy friss, de ha előbbi, csepegtessük le kiolvasztás után!)

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliát, sütőport és két kanalanként a lisztet is. Ha nagyon száraz a massza és nem tudjuk eldolgozni, adhatunk hozzá két evőkanál vizet, de többet ne!
  2. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd két-három részben beleforgatjuk a sárgájás masszába.
  3. Sütőpapírozott tepsibe öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd rögtön levesszük 150 fokra!
  4. Tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha ez megtörtént, tálcára fordítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és vízszintesen kettévágjuk.

Krém

  1. A pudingot megfőzzük a tejjel és 4 evőkanál porcukorral, majd ha kész, belekeverjük a vajat, és félretesszük hűlni. Érdemes úgy megfőzni, hogy először a tej harmadába hidegen elkeverjük a port és a cukrot, majd a tej másik feléhez forrás előtt közvetlenül hozzáöntjük, és gyors keverés mellett pár perc alatt megfőzzük. Így nem lesz csomós.
  2. Ha kihűlt, eldolgozzuk a mascarponéval és a többi cukorral.
  3. A habtejszínt felverjük, és beleforgatjuk a mascarponés krémbe.

Továbbá

  1. A kettészelt piskóta alsó lapját vastagon megkenjük a krém szűk felével, és egyenletesen elosztva megpakoljuk a lecsepegtetett málnaszemekkel.
  2. A másik piskótaréteggel befedjük, majd azt is alaposan megkenjük a többi krémmel minden oldalán. Ezt is feldíszítjük málnával.
  3. Azonnal fogyasztható, de ha ez nem következik be, tegyük mindenképpen hűtőbe!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 419
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 31865
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 14.

Ajánló

Vendégségbe, ünnepekre, gyerekzsúrra, vasárnapra, bárhová. Ajánlom jó szívvel azoknak, akik nem rajonganak a gejl, tömény, nagyon intenzív édességekért, mert ez egy szuper légies, nem tolakodóan nehéz édesség.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sütőtök89 66 recept

24. születésnapom egyik fénypontja volt ez a torta, amit én alkottam meg, teljesen a saját álmaim után menve. Tojtunk minden szabályra, ami az egészséges életmódhoz tartozik. :D Tökéletes lett, és hatalmas sikert aratott! Habos, krémes, könnyű, illatos csoda, ami bármilyen ünnepre méltó, egytől százéves korig.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...