r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes máktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Vaníliakrémes máktorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 1478 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 8859 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 418 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    107.6 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1104.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.8 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 1478 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.2 g

Zsír

  • Összesen
    645.8 g
  • Telített zsírsav
    287 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6626.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    2115 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    2530 mg
  • Nátrium
    1348 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    670.7 g
  • Cukor
    402 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2893 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2839 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    658 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 8859 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 418 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mákot állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg, majd öntsük át egy tányérba, és hűtsük ki teljesen. (Amikor megpörkölődött, rögtön öntsük át, mert különben meg fog égni és keserű lesz)
  2. A porcukorhoz adjuk hozzá a puha, felkockázott vajat, majd keverjük simára.
  3. Ezután állandó keverés mellett, egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat és a tejet is, majd szitáljuk hozzá a sütőporral és egy csipet sóval összekevert lisztet, adjuk hozzá a pörkölt mákot, és keverjük simára a masszát (egy sűrűbb masszát fogunk kapni).
  4. 2 db 20 cm-es tortaformát zsírozzuk és lisztezzük ki, majd a masszát osszuk két egyenlő részre, és kanalazzuk a formákba.
  5. A tortaformákat zsírozzuk és lisztezzük ki, majd a masszát osszuk két egyenlő részre, és kanalazzuk a formákba.
  6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 percig, tűpróbáig.
  7. A kisült tortalapokat hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen. A teljesen kihűlt tortalapokat egy éles késsel vágjuk ketté, mielőtt megtöltenénk.
  8. A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a puha vajat, majd keverjük simára. Ezután adjuk hozzá a mascarponét, és szintén keverjük simára.
  9. A növényi tejszínt verjük fel kemény habbá, majd adjuk hozzá a mascarponekrémhez, és keverőkanállal óvatosan keverjük, forgassuk össze.
  10. Ezután a tortalapokat töltsük meg a vaníliakrémmel, és ízlés szerint vonjuk be kívülről is, majd tegyük be a hűtőbe pár órára, hogy a krém teljesen megdermedjen.
  11. A tortabevonó csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd vegyük ki a hűtőből a tortát, és csorgassuk a tetejére. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen a torta tetején.
  12. Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd egy éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 300
  • 7 napos nézettség: 346
  • Össznézettség: 311
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a torta pl. az ünnepi asztalon is megállja majd a helyét. A kevert tésztába került pl. egy kevés előzőleg megpörkölt mák, mert a mákos bejgli mellett szeretem egy-egy süteményben is megjeleníteni karácsonykor a mákot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...