r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes diótorta Krisztától

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
krisztaaa
Vaníliakrémes diótorta Krisztától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 285 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 2846 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 212 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 285 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.1 g

Zsír

  • Összesen
    234.6 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    2263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3881.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1154 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1541 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1467 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    474 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    1632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1443 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2325 micro
Összesen 2846 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a sóval, a sárgájákat krémesre a cukorral és 2 kanál dióval.
  2. A maradék diót lassan adagoljuk hozzá, és a fehérjével lazítjuk fel, de óvatosan keverjük össze, nehogy összetörjük a habot.
  3. A tortaformát kivajazzuk, az alját darált dióval vagy kókuszliszttel megszórjuk. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 15 perc alatt megsütjük.

Krém

  1. A tojássárgájákat a cukorral és a tejjel (4 dl), vaníliaaromával elkeverjük, és felfőzzük, mint a madártejet. Közben a zselatint 1 dl tejben felolvasztjuk.
  2. A krémhez öntjük, és kihűtjük gyakran átkeverve. Ha kihűlt, 2,5 dl felvert tejszínnel összekeverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 19570
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
krisztaaa 12 recept

Liszt helyett dióból szerettem volna piskótát sütni, és ehhez párosítottam egy vaníliás krémet.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...