Vaníliakrémes diótorta Krisztától
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
krisztaaa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 28% Zsír
Piskóta
Krém
-
10g tojássárgája32 kcal
-
50g tej28 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
285
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 28% Zsír
Piskóta
Krém
-
100g tojássárgája322 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
2846
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 28% Zsír
Piskóta
Krém
-
7.4g tojássárgája24 kcal
-
37g tej21 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
1.5g zselatin5 kcal
-
18.5g habtejszín54 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
Összesen
212
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 226 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 388.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 232 micro
Összesen
285
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106.1 g
Zsír
-
Összesen 234.6 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 82 g
-
Koleszterin 2263 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3881.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 1154 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 289 mg
-
Foszfor 1541 mg
-
Nátrium 730 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.3 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 401.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1467 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 474 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 417 micro
-
Kolin: 1632 mg
-
Retinol - A vitamin: 1443 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 256 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2325 micro
Összesen
2846
kcal
- 13% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 287.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 107 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 172 micro
Összesen
212
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
5 ek xilit
-
5 db tojás
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
1 csipet só
Krém
-
5 db tojássárgája
-
5 dl tej
-
2 ek édesítőszer
-
20 g zselatin
-
250 ml habtejszín
-
1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a sóval, a sárgájákat krémesre a cukorral és 2 kanál dióval.
- A maradék diót lassan adagoljuk hozzá, és a fehérjével lazítjuk fel, de óvatosan keverjük össze, nehogy összetörjük a habot.
- A tortaformát kivajazzuk, az alját darált dióval vagy kókuszliszttel megszórjuk. Előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 15 perc alatt megsütjük.
Krém
- A tojássárgájákat a cukorral és a tejjel (4 dl), vaníliaaromával elkeverjük, és felfőzzük, mint a madártejet. Közben a zselatint 1 dl tejben felolvasztjuk.
- A krémhez öntjük, és kihűtjük gyakran átkeverve. Ha kihűlt, 2,5 dl felvert tejszínnel összekeverjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 184
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 19641
- Feltöltés dátuma: 2014. július 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
krisztaaa
12 recept
Liszt helyett dióból szerettem volna piskótát sütni, és ehhez párosítottam egy vaníliás krémet.