Vaníliakrémes-barackos őzgerinc
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Alkonyat
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
66g tojás83 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
18g finomliszt66 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A vaníliakrémhez
-
34 kcal
-
60g habtejszín175 kcal
-
2g cukor8 kcal
A barackos töltelékhez
-
80g őszibarack30 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
-
15 kcal
-
40g habtejszín117 kcal
Összesen
607
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A vaníliakrémhez
-
171 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
10g cukor39 kcal
A barackos töltelékhez
-
400g őszibarack150 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
3040
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
21.7g tojás27 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
5.9g finomliszt22 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
A vaníliakrémhez
-
11 kcal
-
19.7g habtejszín58 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
A barackos töltelékhez
-
26.3g őszibarack10 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
-
0.7g vaníliaaroma0 kcal
-
1.3g vaníliás cukor5 kcal
-
13.2g habtejszín38 kcal
Összesen
199
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 36.8 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 327 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1097.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 286 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 450 mg
-
Nátrium 307 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.2 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 179 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 384 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 367 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 365 micro
Összesen
607
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.9 g
Zsír
-
Összesen 184 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1635 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5488.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 1430 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 2250 mg
-
Nátrium 1537 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 296.1 g
-
Cukor 178 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 894.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1921 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 970 mg
-
Retinol - A vitamin: 1835 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 922 micro
-
β-crypt 283 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1826 micro
Összesen
3040
kcal
- 4% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 361.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 evőkanál finomliszt
-
1 csomag sütőpor
A vaníliakrémhez
-
3 dl habtejszín
A barackos töltelékhez
-
2 púpozott ek cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojások sárgáját a fele cukorral jó habosra kikeverjük. A tojás fehérjét a cukor másik felével, csipet sóval kemény habbá verjük.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral és óvatosan a sárga masszához öntjük, jól elkeverve. A tojások felvert habját óvatosan beleforgatjuk a tojásos lisztes keverékbe.
- Sütőpapírral bélelet tepsibe öntjük, és légkeveréses sütőben 165°-on 20 perc alatt, sima sütésnél 180°- on megsütjük.
- Mikor kész konyharuhára borítjuk, az aljáról leszedjük a papírt, és óvatosan még melegen feltekerjük.
- A vaníliás krémhez a hozzávalókat egy tálba öntjük, és kézi habverővel jól összedolgozzuk, míg egy viszonylag kemény, de persze jól kenhető krémet nem kapunk.
- Mikor a piskóta kihűlt, megkenjük a vaníliás krémmel. Feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
- Egy őzgerinc formát kibélelünk folpackkal úgy, hogy túl érjen a formán.
- A piskóta szeletekből teszünk szorosan a forma aljára, és az oldalára (mintha kibélelnénk a piskóta szeletekkel)
- Elkészítjük a tölteléket, a 40 dkg barackot lecsöpögtetjük és összeturmixoljuk a cukorral.
- 1 dl vizet forralunk és beleszórjuk a zselatint, addig kevergetjük kis lángon míg fel nem oldódik.
- Míg langyosra hűtjük a zselatint, a habtejszínt jó kemény habbá verjük.
- Az összeturmixolt barackhoz hozzáöntjük a zselatint, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a pici vanília aromát. A felvert tejszínt óvatosan a zselatinos masszához keverjük.
- Beleöntjük a tölteléket a a formába a piskótaszeletekre. Befedjük a formán túl lógó folpack-kal.
- Hűtőbe tesszük pár órára. A tetejére tehetünk egy kis nehezéket pl. doboz tejet, így kicsit összepréseljük.
- Mikor a töltelék megdermedt, kiborítjuk a formából.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 894
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 76723
- Feltöltés dátuma: 2012. május 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Alkonyat
83 recept
Ezt a receptet a kedvenc főzős újságomban találtam. Átvariáltam a saját ízlésünkre, így lekvár helyett egy könnyű vanília krémet készítettem, barackos töltelékkel. Nagyon nagy sikert aratott, nem túl édes mégis mennyei finomság. Üdítő benne a gyümölcsös töltelék.