r
Nosalty Logó

Vaníliakrémes-barackos őzgerinc

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alkonyat
Vaníliakrémes-barackos őzgerinc
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A vaníliakrémhez

A barackos töltelékhez

Összesen 607 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A vaníliakrémhez

A barackos töltelékhez

Összesen 3040 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A vaníliakrémhez

A barackos töltelékhez

Összesen 199 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1097.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    179 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 607 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    184 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5488.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1430 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    2250 mg
  • Nátrium
    1537 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.1 g
  • Cukor
    178 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    894.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1921 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    970 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    922 micro
  • β-crypt
    283 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1826 micro
Összesen 3040 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A vaníliakrémhez

A barackos töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojások sárgáját a fele cukorral jó habosra kikeverjük. A tojás fehérjét a cukor másik felével, csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral és óvatosan a sárga masszához öntjük, jól elkeverve. A tojások felvert habját óvatosan beleforgatjuk a tojásos lisztes keverékbe.
  3. Sütőpapírral bélelet tepsibe öntjük, és légkeveréses sütőben 165°-on 20 perc alatt, sima sütésnél 180°- on megsütjük.
  4. Mikor kész konyharuhára borítjuk, az aljáról leszedjük a papírt, és óvatosan még melegen feltekerjük.
  5. A vaníliás krémhez a hozzávalókat egy tálba öntjük, és kézi habverővel jól összedolgozzuk, míg egy viszonylag kemény, de persze jól kenhető krémet nem kapunk.
  6. Mikor a piskóta kihűlt, megkenjük a vaníliás krémmel. Feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
  7. Egy őzgerinc formát kibélelünk folpackkal úgy, hogy túl érjen a formán.
  8. A piskóta szeletekből teszünk szorosan a forma aljára, és az oldalára (mintha kibélelnénk a piskóta szeletekkel)
  9. Elkészítjük a tölteléket, a 40 dkg barackot lecsöpögtetjük és összeturmixoljuk a cukorral.
  10. 1 dl vizet forralunk és beleszórjuk a zselatint, addig kevergetjük kis lángon míg fel nem oldódik.
  11. Míg langyosra hűtjük a zselatint, a habtejszínt jó kemény habbá verjük.
  12. Az összeturmixolt barackhoz hozzáöntjük a zselatint, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a pici vanília aromát. A felvert tejszínt óvatosan a zselatinos masszához keverjük.
  13. Beleöntjük a tölteléket a a formába a piskótaszeletekre. Befedjük a formán túl lógó folpack-kal.
  14. Hűtőbe tesszük pár órára. A tetejére tehetünk egy kis nehezéket pl. doboz tejet, így kicsit összepréseljük.
  15. Mikor a töltelék megdermedt, kiborítjuk a formából.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 894
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 76737
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaníliakrémes-barackos őzgerinc
Alkonyat 83 recept

Ezt a receptet a kedvenc főzős újságomban találtam. Átvariáltam a saját ízlésünkre, így lekvár helyett egy könnyű vanília krémet készítettem, barackos töltelékkel. Nagyon nagy sikert aratott, nem túl édes mégis mennyei finomság. Üdítő benne a gyümölcsös töltelék.

Hozzávalók

A piskótához

A vaníliakrémhez

A barackos töltelékhez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...