r
Nosalty Logó

Valentin napi pudingos szívek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Valentin napi pudingos szívek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 1960 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 3918 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    108.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2532.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    821 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    924 mg
  • Nátrium
    619 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    943 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    889 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 1960 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    217.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5064.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1642 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1848 mg
  • Nátrium
    1238 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    449.5 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1887 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1779 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1270 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 3918 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, a kakaóport, a porcukrot és a sütőport egy tálban összekeverjük.
  2. A vajat egy kicsit megolvasztjuk, és hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd legalább 20 percre hűtőbe tesszük.
  3. A tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk, ezután formákra szaggatjuk. Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
  4. Hűvös helyre tesszük, és addig a tölteléket elkészítjük.

Töltelék

  1. A pudingport a tejjel és a cukorral összekeverjük, és sűrűre főzzük. Amikor langyos, keverjük hozzá a tejfölt.
  2. A pudingos krémmel megkenjük a kihűlt tésztát, és összetapasztjuk. A tetejét megszórjuk porcukorral. (Én feldobtam még egy kis színes tortadarával is.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1660
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valentin nap alkalmából gondoltam ki ezt a receptet. A páromat szerettem volna meglepni valamivel, így elkészítettem. Viszont nem volt ilyen alakú kiszúró formám, tehát késsel oldottam meg. Ezekből a hozzávalókból 10 db jött ki, de kisebb formával szerintem több is készíthető. Ötletesnek találtam ezt a sütit, és az íze is finom lett.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...