r
Nosalty Logó

Valentin napi kókuszos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Márti
Valentin napi kókuszos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítő fondanthoz

Összesen 782 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítő fondanthoz

Összesen 4690 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítő fondanthoz

Összesen 384 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    425 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 782 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    286 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1596.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    654 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516.5 g
  • Cukor
    430 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2670 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2547 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1462 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    985 micro
Összesen 4690 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 384 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítő fondanthoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd apránként a habhoz adagoljuk, közben tovább verjük még legalább 2 percig.
  3. A lisztet a tojásos masszához szitáljuk és nagyon óvatosan összekeverjük, majd belekeverjük az olajat is.
  4. Kivajazzuk a forma alját és megszórjuk zsemlemorzsával. Beleöntjük a masszát és 170-180 fokos sütőbe rakjuk, de az ajtót nem csukjuk be teljesen (én kitámasztom egy fakanállal), hogy a gőz el tudjon távozni.
  5. Ha megsült a piskóta, hagyjuk a sütőben kihülni, majd kettévágjuk és megtöltjük a krémmel, amit az alábbiak szerint készítünk el:
  6. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzá adjuk a kókuszreszeléket.
  7. A tejszínt kemény habbá verjük és a cukros, kókuszos krémhez keverjük, míg egynemű krémet nem kapunk.
  8. Megtöltjük a piskótát, bevonjuk krémmel a tetejét és az oldalát is, és erre jön rá a fondant.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2768
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 21.

Ajánló

A pillecukor fondant készítéséről az interneten találtam videót.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apukámnak készítettem tortát a 80. szülinapjára, amit szintén felteszek ide, és maradt fondant, hát éppen alkalom volt tortához. Nagyon finom, nem túl édes süti.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítő fondanthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...