r
Nosalty Logó

Vakondtúrás torta Mercédesztől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercédesz_94
Vakondtúrás torta Mercédesztől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Töltelék

Összesen 712 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Töltelék

Összesen 5688 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Töltelék

Összesen 197 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 712 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.2 g

Zsír

  • Összesen
    306.5 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    1773 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6912.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1957 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    2532 mg
  • Nátrium
    1876 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    667.3 g
  • Cukor
    435 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    969.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3112 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    387 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    1281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2978 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    1550 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2098 micro
Összesen 5688 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Piskóta

  1. Egy barna piskótát készítünk, majd 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Miután a piskóta kihűlt, egy kanállal kikaparjuk a közepét úgy, hogy a tészta peremét kb. 2 cm vastagságúra hagyjuk, és vigyázzunk, hogy a tészta alját ne lyukasszuk át, amit ugyancsak kb. 2 cm vastagságúra próbáljunk hagyni.
  2. A piskótát enyhén meglocsolhatjuk rumesences tejjel, ettől finomabb és puhább lesz a tészta. A kikanalazott piskótadarabokat egy tálban félretesszük.
  3. Miután a piskóta közepét kikanalaztuk, a megtisztított banánokkal kitöltjük a piskóta belsejét.

Töltelék

  1. A pudingport, a cukrot és a tejet összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, a margarinnal krémesre kavarjuk, és rákenjük a banánokra.
  2. A tejszínhabot a habfixálóval keményre verjük, és a vaníliás rétegre kenjük. A félretett piskótadarabokat szétmorzsoljuk és mindenhol befedjük vele a tejszínhabos felületet, majd hűtőbe tesszük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 2993
  • Feltöltés dátuma: 2022. február 28.

Receptkategóriák

Vakondtúrás torta Mercédesztől
Mercédesz_94 36 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...