r
Nosalty Logó

Vajkaramellás krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Vajkaramellás krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta:

Krém:

Vajkaramella:

Összesen 873 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta:

Krém:

Vajkaramella:

Összesen 5236 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta:

Krém:

Vajkaramella:

Összesen 244 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.8 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    84 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 873 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    113.3 g

Zsír

  • Összesen
    162.2 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1950 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4255.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    1066 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1614 mg
  • Nátrium
    962 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    851.1 g
  • Cukor
    598 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1597 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    403 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    1359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1580 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2260 micro
Összesen 5236 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Tészta:

Krém:

Vajkaramella:

Elkészítés

Tészta:

  1. 8 tojást különválasztunk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a 20 dkg lisztet és a 4-5 dkg kakaóport, majd összeforgatjuk a felvert, kemény fehérjehabbal és megsütjük.
  2. A karamellás krémhez 15 dkg cukrot karamellizálunk, majd felöntjük 3 dl tejjel, és hagyjuk a karamellát felolvadni. Közben a maradék egy tojást 10 dkg liszttel, 2 vaníliás cukorral és 2 dl tejjel kikeverjük, és a felolvasztott tejes karamellához öntve sűrűre főzzük, majd kihűtjük, és hozzáadjuk a 2 dl felvert tejszínhabot.
  3. A kihűlt tésztát megkenjük a tejszínes krémmel, és a tetejére elkészítjük a vajkaramellát. 15 dkg cukrot karamellizálunk, majd hozzáadjuk az 5 dkg vajat, és még melegen az elkészült süteményre csorgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 3140
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy igazán olcsó és viszonylag könnyen elkészíthető recept, és az íze igazán mennyei. :) 

Hozzávalók

Tészta:

Krém:

Vajkaramella:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...