r
Nosalty Logó

Vajhal zöldséges palacsinta tekercsekkel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
modosa
Vajhal zöldséges palacsinta tekercsekkel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A vajhalhoz

A palacsintához

A palacsinta töltelékhez

2270
Kalória
123.2g
Fehérje
369.1g
Szénhidrátok
61g
Zsír
4187.1g
Víz
272.7g
Koleszterin
123.1g
Rost
154.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A vajhalhoz

A palacsintához

A palacsinta töltelékhez

Összesen 2270 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A vajhalhoz

A palacsintához

A palacsinta töltelékhez

Összesen 9069 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A vajhalhoz

A palacsintához

A palacsinta töltelékhez

Összesen 39 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.2 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6896.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    2215 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    1171 mg
  • Foszfor
    2202 mg
  • Nátrium
    1138 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.1 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    123 mg

Víz

  • Összesen
    4187.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    2033 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    550 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    1899 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1519 micro
  • Kolin:
    849 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    3980 micro
  • β-karotin
    18346 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28465 micro
Összesen 2270 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    492.8 g

Zsír

  • Összesen
    243.9 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1091 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27587 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    383 mg
  • Kálcium
    8860 mg
  • Vas
    192 mg
  • Magnézium
    4683 mg
  • Foszfor
    8808 mg
  • Nátrium
    4554 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1476.6 g
  • Cukor
    619 mg
  • Élelmi rost
    493 mg

Víz

  • Összesen
    16748.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    8133 micro
  • B6 vitamin:
    26 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    96 mg
  • C vitamin:
    2199 mg
  • D vitamin:
    524 micro
  • K vitamin:
    7598 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    147 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6077 micro
  • Kolin:
    3396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1257 micro
  • α-karotin
    15920 micro
  • β-karotin
    73385 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113860 micro
Összesen 9069 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 39 kcal

Elkészítés

A vajhalhoz

  1. A hal rövid készítési ideje miatt a palacsintával kezdünk:
  2. A hozzávalókból kézi mixer segítségével összeállítjuk a palacsintatésztát és egy fél órára betesszük a hűtőbe.
  3. A zöldségeket a vajon, kevés vízzel és sóval roppanósra pároljuk.
  4. A tejszínt, a tejet és a tojás sárgáját összekeverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  5. Kivajazunk egy 20x20 cm-es tűzálló tálat.
  6. A sütőt 190 C-ra előmelegítjük.
  7. A kisütött palacsintákat megtöltjük a zöldséggel, megszórjuk a reszelt sajttal, szorosan föltekerjük. Levágjuk a tekercsek két szélét, három részre vágjuk, majd szorosan egymás mellé téve a kivajazott tálba állítjuk.
  8. Ráöntjük a tejszínes keveréket, megszórjuk a parmezánnal, és forró sütőben kb. 40 perc alatt arany barnára sütjük.
  9. Hal készítése:
  10. Lereszeljük a citrom héját.
  11. A vajat kikeverjük sóval, borssal (én virágborsot használtam, de a színes bors is tökéletes), egy csipet barna cukorral, és a citromhéjjal.
  12. A halszeletek egyik oldalát megborsozzuk, a másikat enyhén megsózzuk és borsozzuk.
  13. Közepesen forró serpenyőben felolvasztjuk a fűszeres vajat és rádobjuk a halat, sózott oldalával lefelé.
  14. 2-3 percig sütjük, megfordítjuk, aláöntjük a bort és további 2 percig sütjük.
  15. Miután kivettük a halat a serpenyőből, a vajas lébe facsarjuk egy fél citrom levét, összeforraljuk, és tálaláskor a halra kanalazzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20

Bár kezdődne úgy ez a történet, hogy a recept egy olaszországi hosszúhétvége eredményének köszönhető, de sajnos - bár jó hely az is - most csak a budakalászi Coráig jutottam el. Magyarországon - tenger hiányában - nagyon csekélyek a lehetőségek, mind tapasztalatszerzés, mind árulelőhely szempontjából, és ezt a hiányt látszik most pótolni a Cora (istenbizony nem kapok százalékot, csak örülök a lehetőségnek és terjesztem). A vajhal nekem eddig ismeretlen terep volt, nem ettem még, csak sushinak, de hát ettől lett csak igazán érdekes a hadművelet!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Strandos hekk

A lángost, a hekket és a főtt kukoricát magában foglaló "szentháromság" tagjaként, a paprikás lisztbe forgatott és bő olajban kisütött hal az egyik legkeresettebb strandétel ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Habos mákos

Nagyon egyszerű, irtó hamar készen van, azonnal fogyasztható, és nem mellesleg nagyon szép és fincsiii:)

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!