r
Nosalty Logó

Vajhal zöldséges palacsinta tekercsekkel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
modosa
Vajhal zöldséges palacsinta tekercsekkel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A vajhalhoz

A palacsintához

A palacsinta töltelékhez

2270
Kalória
123.2g
Fehérje
369.1g
Szénhidrátok
61g
Zsír
4187.1g
Víz
272.7g
Koleszterin
123.1g
Rost
154.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A vajhalhoz

A palacsintához

A palacsinta töltelékhez

Összesen 2270 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A vajhalhoz

A palacsintához

A palacsinta töltelékhez

Összesen 9069 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A vajhalhoz

A palacsintához

A palacsinta töltelékhez

Összesen 39 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.2 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6896.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    2215 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    1171 mg
  • Foszfor
    2202 mg
  • Nátrium
    1138 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.1 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    123 mg

Víz

  • Összesen
    4187.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    2033 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    550 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    1899 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1519 micro
  • Kolin:
    849 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    3980 micro
  • β-karotin
    18346 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28465 micro
Összesen 2270 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    492.8 g

Zsír

  • Összesen
    243.9 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1091 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27587 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    383 mg
  • Kálcium
    8860 mg
  • Vas
    192 mg
  • Magnézium
    4683 mg
  • Foszfor
    8808 mg
  • Nátrium
    4554 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1476.6 g
  • Cukor
    619 mg
  • Élelmi rost
    493 mg

Víz

  • Összesen
    16748.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    8133 micro
  • B6 vitamin:
    26 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    96 mg
  • C vitamin:
    2199 mg
  • D vitamin:
    524 micro
  • K vitamin:
    7598 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    147 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6077 micro
  • Kolin:
    3396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1257 micro
  • α-karotin
    15920 micro
  • β-karotin
    73385 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113860 micro
Összesen 9069 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 39 kcal

Elkészítés

A vajhalhoz

  1. A hal rövid készítési ideje miatt a palacsintával kezdünk:
  2. A hozzávalókból kézi mixer segítségével összeállítjuk a palacsintatésztát és egy fél órára betesszük a hűtőbe.
  3. A zöldségeket a vajon, kevés vízzel és sóval roppanósra pároljuk.
  4. A tejszínt, a tejet és a tojás sárgáját összekeverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  5. Kivajazunk egy 20x20 cm-es tűzálló tálat.
  6. A sütőt 190 C-ra előmelegítjük.
  7. A kisütött palacsintákat megtöltjük a zöldséggel, megszórjuk a reszelt sajttal, szorosan föltekerjük. Levágjuk a tekercsek két szélét, három részre vágjuk, majd szorosan egymás mellé téve a kivajazott tálba állítjuk.
  8. Ráöntjük a tejszínes keveréket, megszórjuk a parmezánnal, és forró sütőben kb. 40 perc alatt arany barnára sütjük.
  9. Hal készítése:
  10. Lereszeljük a citrom héját.
  11. A vajat kikeverjük sóval, borssal (én virágborsot használtam, de a színes bors is tökéletes), egy csipet barna cukorral, és a citromhéjjal.
  12. A halszeletek egyik oldalát megborsozzuk, a másikat enyhén megsózzuk és borsozzuk.
  13. Közepesen forró serpenyőben felolvasztjuk a fűszeres vajat és rádobjuk a halat, sózott oldalával lefelé.
  14. 2-3 percig sütjük, megfordítjuk, aláöntjük a bort és további 2 percig sütjük.
  15. Miután kivettük a halat a serpenyőből, a vajas lébe facsarjuk egy fél citrom levét, összeforraljuk, és tálaláskor a halra kanalazzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20

Bár kezdődne úgy ez a történet, hogy a recept egy olaszországi hosszúhétvége eredményének köszönhető, de sajnos - bár jó hely az is - most csak a budakalászi Coráig jutottam el. Magyarországon - tenger hiányában - nagyon csekélyek a lehetőségek, mind tapasztalatszerzés, mind árulelőhely szempontjából, és ezt a hiányt látszik most pótolni a Cora (istenbizony nem kapok százalékot, csak örülök a lehetőségnek és terjesztem). A vajhal nekem eddig ismeretlen terep volt, nem ettem még, csak sushinak, de hát ettől lett csak igazán érdekes a hadművelet!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!