Vajhal zöldséges palacsinta tekercsekkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
modosa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
A vajhalhoz
-
125g hal72 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
13g fehérbor10 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A palacsintához
-
50g finomliszt182 kcal
-
13g graham-liszt42 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
125g tej70 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
1g só0 kcal
-
4g vaj25 kcal
A palacsinta töltelékhez
-
5000g zöldbab1364 kcal
-
25g bébirépa9 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
13g víz0 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
50g tej28 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2270
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
A vajhalhoz
-
500g hal288 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A palacsintához
-
200g finomliszt728 kcal
-
50g graham-liszt166 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
500g tej280 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
4g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
A palacsinta töltelékhez
-
20000g zöldbab5456 kcal
-
100g bébirépa35 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
50g víz0 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
200g tej112 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
9069
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
A vajhalhoz
-
2.2g hal1 kcal
-
0.2g vaj2 kcal
-
0.2g fehérbor0 kcal
-
0g barna cukor0 kcal
-
0.8g citrom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A palacsintához
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
0.2g graham-liszt1 kcal
-
0.5g tojás1 kcal
-
2.2g tej1 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g vaj0 kcal
A palacsinta töltelékhez
-
89.2g zöldbab24 kcal
-
0.4g bébirépa0 kcal
-
0.1g vaj1 kcal
-
0.2g víz0 kcal
-
0.4g mozzarella1 kcal
-
0.9g főzőtejszín1 kcal
-
0.9g tej0 kcal
-
0.1g tojássárgája0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.2g parmezán sajt1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
39
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.2 g
Zsír
-
Összesen 61 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 273 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6896.8 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 2215 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 1171 mg
-
Foszfor 2202 mg
-
Nátrium 1138 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 369.1 g
-
Cukor 155 mg
-
Élelmi rost 123 mg
VÍZ
-
Összesen 4187.1 g
Vitaminok
-
Összesen 2
-
A vitamin (RAE): 2033 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 550 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 1899 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1519 micro
-
Kolin: 849 mg
-
Retinol - A vitamin: 314 micro
-
α-karotin 3980 micro
-
β-karotin 18346 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28465 micro
Összesen
2270
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 492.8 g
Zsír
-
Összesen 243.9 g
-
Telített zsírsav 106 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 1091 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 27587 g
-
Cink 53 mg
-
Szelén 383 mg
-
Kálcium 8860 mg
-
Vas 192 mg
-
Magnézium 4683 mg
-
Foszfor 8808 mg
-
Nátrium 4554 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1476.6 g
-
Cukor 619 mg
-
Élelmi rost 493 mg
VÍZ
-
Összesen 16748.4 g
Vitaminok
-
Összesen 2
-
A vitamin (RAE): 8133 micro
-
B6 vitamin: 26 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 96 mg
-
C vitamin: 2199 mg
-
D vitamin: 524 micro
-
K vitamin: 7598 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 15 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 20 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 147 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6077 micro
-
Kolin: 3396 mg
-
Retinol - A vitamin: 1257 micro
-
α-karotin 15920 micro
-
β-karotin 73385 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113860 micro
Összesen
9069
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 123 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 71 micro
-
β-karotin 327 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 508 micro
Összesen
39
kcal
Hozzávalók
A vajhalhoz
-
5 dkg vaj
-
1 csipet barna cukor
-
só ízlés szerint
A palacsintához
-
2 db tojás
-
0.5 l tej
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 kávéskanál só
A palacsinta töltelékhez
-
2 dkg vaj
-
0.5 dl víz
-
2 dl főzőtejszín
-
2 dl tej
-
1 db tojássárgája
-
0.5 kk szerecsendió
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A vajhalhoz
- A hal rövid készítési ideje miatt a palacsintával kezdünk:
- A hozzávalókból kézi mixer segítségével összeállítjuk a palacsintatésztát és egy fél órára betesszük a hűtőbe.
- A zöldségeket a vajon, kevés vízzel és sóval roppanósra pároljuk.
- A tejszínt, a tejet és a tojás sárgáját összekeverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
- Kivajazunk egy 20x20 cm-es tűzálló tálat.
- A sütőt 190 C-ra előmelegítjük.
- A kisütött palacsintákat megtöltjük a zöldséggel, megszórjuk a reszelt sajttal, szorosan föltekerjük. Levágjuk a tekercsek két szélét, három részre vágjuk, majd szorosan egymás mellé téve a kivajazott tálba állítjuk.
- Ráöntjük a tejszínes keveréket, megszórjuk a parmezánnal, és forró sütőben kb. 40 perc alatt arany barnára sütjük.
- Hal készítése:
- Lereszeljük a citrom héját.
- A vajat kikeverjük sóval, borssal (én virágborsot használtam, de a színes bors is tökéletes), egy csipet barna cukorral, és a citromhéjjal.
- A halszeletek egyik oldalát megborsozzuk, a másikat enyhén megsózzuk és borsozzuk.
- Közepesen forró serpenyőben felolvasztjuk a fűszeres vajat és rádobjuk a halat, sózott oldalával lefelé.
- 2-3 percig sütjük, megfordítjuk, aláöntjük a bort és további 2 percig sütjük.
- Miután kivettük a halat a serpenyőből, a vajas lébe facsarjuk egy fél citrom levét, összeforraljuk, és tálaláskor a halra kanalazzuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x20
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 146
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11817
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 19.
Ajánló
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Receptjellemzők
modosa
50 recept
Bár kezdődne úgy ez a történet, hogy a recept egy olaszországi hosszúhétvége eredményének köszönhető, de sajnos - bár jó hely az is - most csak a budakalászi Coráig jutottam el. Magyarországon - tenger hiányában - nagyon csekélyek a lehetőségek, mind tapasztalatszerzés, mind árulelőhely szempontjából, és ezt a hiányt látszik most pótolni a Cora (istenbizony nem kapok százalékot, csak örülök a lehetőségnek és terjesztem). A vajhal nekem eddig ismeretlen terep volt, nem ettem még, csak sushinak, de hát ettől lett csak igazán érdekes a hadművelet!