r
Nosalty Logó

Vajas-sajtos sodort bucik

riina
Vajas-sajtos sodort bucik
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

1602
Kalória
43.3g
Fehérje
201.5g
Szénhidrát
67.1g
Zsír
163.1g
Víz
250.5g
Koleszterin
7.8g
Élelmi rost
7.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 1602 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 6407 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 295 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2502.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    1313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    201.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    163.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    479 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 1602 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.3 g

Zsír

  • Összesen
    268.2 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1002 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10011.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    406 mg
  • Kálcium
    1704 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    2237 mg
  • Nátrium
    5254 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    806 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    652.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1945 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    615 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1915 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 6407 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 295 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk a krémsajttal és a vajjal.
  2. A langyos tejben feloldjuk a kockacukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  3. A vajas lisztbe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a tojássárgáját, a joghurtot és felfuttatott élesztőt.
  4. Jó puha tésztává dagasztjuk, majd kb 1 óra alatt hideg helyen a duplájára kelesztjük.

A kenéshez

  1. A vajat megolvasztjuk, a sajtot lereszeljük.
  2. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és megkenjük olvasztott vajjal, majd felsodorjuk/feltekerjük, mint a bejglit.
  3. Az így kapott rudat kettévágjuk (két rudat kapunk), és az egyiket újból vékonyra nyújtjuk, és ismét megkenjük olvasztott vajjal, majd feltekerjük. Ugyanezt megismételjük a másik rúddal is. Ezután a rudakat ismét kinyújtjuk, megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük, és kb. 5 cm-es darabokra vágjuk.

A tetejére

  1. A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a fennmaradt tojásfehérjével, és megszórjuk szezámmaggal.
  2. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Valami kis finomságot szerettem volna készíteni, amit a lányom magával vihet holnap a 4 órás balett próbájára.

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...