r
Nosalty Logó

Vajas kiflik ahogy Melody süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vajas kiflik ahogy Melody süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 906 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5434 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 354 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1326.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 906 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.4 g

Zsír

  • Összesen
    292.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7957 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    893 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1588 mg
  • Nátrium
    4890 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    578.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2068 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    133 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    671 micro
  • Kolin:
    572 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1965 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1242 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 5434 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet, a kefírt, az olajat, a tojást és az élesztős tejet összedolgozzuk.
  3. A tésztából 8 gombócot formázunk, és kinyújtjuk.
  4. 2-2 lap közé sós margarint kenünk, egy ilyen "szendvicset" 12 szeletre vágunk, és kifliket sofrunk belőle.
  5. A kifliket a tepsiben kelesztjük 1 óra hosszat.
  6. Megkenjük tojással, és tetszés szerint tehetünk rá reszelt sajtot, szezámmagot, köménymagot.
  7. Végül sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7723
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 29.

Ajánló

A margarint érdemes egy kicsit mikróban megmelegíteni, de ne nagyon, mert különben a tésztalapok csúszkálni fognak. Egy normál tepsibe kb. 15 db kerüljön, mert még sütés közben is nő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon hamar elkészíthető minimális alapanyagokból. Nagyon puha tésztát kapunk, ami nem szárad ki.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...