r
Nosalty Logó

Vajas kifli Katicától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Vajas kifli Katicától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Kenéshez

Sütés után

Összesen 462 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Kenéshez

Sütés után

Összesen 1845 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Kenéshez

Sütés után

Összesen 323 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 462 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.2 g

Zsír

  • Összesen
    80.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2404.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    1603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 1845 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

Tészta

Kenéshez

Sütés után

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt a langyos tejben egy mokkáskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, az olajat, a szódavizet és a felfuttatott élesztőt. Alaposan bedagasztjuk. A tetejét enyhén belisztezzük, egy tiszta konyharuhával letakarjuk és 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, enyhén átgyúrjuk, majd 8 egyforma kis cipóra osztjuk.
  3. A cipókat ovális alakra nyújtjuk kb. ( 15×12 cm), a felső részét derelyevágóval 5 helyen bemetsszük, az alsó részt pedig a puha vajjal megkenjük. A vajjal megkent résznél kezdve feltekerjük a kifliket. A bemetszett rész lesz a kifli teteje.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket és letakarva még 20 percig pihentetjük a kifliket.
  5. Tetejüket a pihentetés után lekenjük az átkevert tojássárgájával, majd hideg sütőbe tesszük a tepsit. A sütőt begyújtjuk,180 C-fokra állítjuk, és 30 perc alatt készre sütjük. Ahogy a sütő melegszik, a kiflik egyre jobban nőnek.

Kenéshez

  1. A tojássárgáját csak jó alaposan átkeverjük, vigyázva rákenjük a kiflikre, hogy a bevágásokba ne kerüljön.

Sütés után

  1. Amikor kivesszük a kifliket a sütőből, még forrón nagyon vékonyan egy ecsettel lekenjük olajjal. Ettől ropogósak lesznek és szép fényt kapnak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2263
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok vajaskifli receptet kipróbáltam már, de ez felülmúlta várakozásomat... egyszerű, gyors és kifogástalan! Még másnap is nagyon friss, ha véletlenül maradna belőle. Nem győzőm készíteni a Családnak.

Hozzávalók

Tészta

Kenéshez

Sütés után

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...