r
Nosalty Logó

Vajas csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Vajas csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A locsoláshoz

Összesen 1126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A locsoláshoz

Összesen 4504 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A locsoláshoz

Összesen 310 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.6 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    441 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 1126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.3 g

Zsír

  • Összesen
    198.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2010.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    598.3 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1878 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1764 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1360 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 4504 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A locsoláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd bedagasztjuk a tésztát, és duplájára kelesztjük.
  2. A 15 dkg margarint ízlés szerinti cukorral habosra keverjük.
  3. A megkelt tésztát kinyújtjuk, megkenjük a margarinnal, feltekerjük, és szeleteljük.
  4. A csigákat tepsibe tesszük, picit körbe kenjük olajjal, hogy ne ragadjanak össze, majd duplájára kelesztjük.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük, és amikor már kezd pirosodni, meglocsoljuk a langyos vaníliás tejjel, majd készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 18451
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajas csiga
TraRita 118 recept

A nagymamám sokat sütötte nekünk gyerekkorunkban.:) Én is jó párszor elkészítettem, de már rég nem volt vendégünk. :D Nagyon szeretjük, gyorsan elkészíthető, és nem is drága. :) Aki szereti a mazsolát, az tehet a krémre. Kakaóporral is lehet ízesíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A locsoláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...