r
Nosalty Logó

Vaddisznósült

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Vaddisznósült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 710 kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 7106 kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    755.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1006.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1980 micro
  • β-karotin
    4719 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 710 kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    782.1 g

Zsír

  • Összesen
    338.2 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7553.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    362 mg
  • Kálcium
    1074 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    5008 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    10066.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4761 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    157 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    19805 micro
  • β-karotin
    47192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 7106 kcal
  • 7% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    170 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Amennyiben fagyasztott a hús, egy éjszaka alatt kiolvasztjuk. Vizes pácot készítünk: egy akkora lábasban, melyben majd elfér a hús, vizet melegítünk, beletesszük az ecetet, a megtisztított, egészben hagyott sárga-és fehérrépát, és a borókabogyókat. Amikor már langyos a víz, a húst is belehelyezzük az edénybe.
  2. Hűvös helyre téve, lefedve, 2-3 napig pácoljuk a húst. Utána következik a spékelés: a pácléből kivett húsban hosszú, vékony pengéjű késsel lyukakat fúrunk, ide tesszük majd bele a kenyérszalonna, és fokhagymadarabokat. (A Barát praktikus tanácsa: miután a kenyérszalonnát feldaraboltuk, tegyük mélyhűtőbe, hogy megkeményedjen, így könnyebb lesz a lyukakba dugdosni.) A megpucolt fokhagymagerezdeket kis, hegyes cikkelyekre vágjuk, sóba forgatjuk és a húsba vájt lyukakba nyomkodjuk (ez szintén a Barát tanácsa: ne kívülről sózzuk a húst, hanem a sóba forgatott fokhagyma cikkelyekkel vigyük be, így jobban átjárja az íz a hús belsejét is.) Miután a szalonna- és fokhagymadarabokat beledugdostuk a húsba, enyhén meghintjük frissen őrölt borssal. Nagy kacsasütőbe helyezzük a húst, mellé tesszük a pácléből kivett sárga-és fehérrépákat, meglocsoljuk az egészet egy kis páclével, lefedjük, és mehet a 220 ºC-ra előmelegített sütőbe.
  3. 3-4 óra alatt átsül a hús. Közben néha megnézzük, hogyan alakul. Mikor már a hús kellőképpen átsült, a kacsasütő tetejét levehetjük róla, és pár percig pirítjuk. (A 3,5 kg-os hús 3,5 óra alatt készült el.)
  • Sütés ideje: 210 perc
  • Receptkönyvben: 183
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 123
  • Össznézettség: 171220
  • Feltöltés dátuma: 2007. december 29.

Ajánló

@{polenta:polenta}

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem minden nap jut az ember vaddisznóhúshoz, főleg nem olyan nemes részéhez, mint a gerince. Egyik nap egy 3,5 kg-os vaddisznógerinc landolt a mélyhűtőnkben, egy Barátunk hozta, hálája jeléül valami kis apróságért. Ez a Barát, annyira kedves volt, hogy nemcsak az alapanyagot adta, de annak elkészítésére vonatkozó tudását, tapasztalatát is. (Tudniillik Ő vadászik. Számára inkább a „normál” hús fogyasztása megy ritkaságszámba..) Utólag visszagondolva, így volt komplett az ajándék, máskülönben bajban lettem volna. A hús pácolása telefonos segítséggel történt, míg a spékelést személyesen a Barát végezte. A sütés idejére magamra maradtam, csak egy-egy aggódó telefonhívást kaptam a Baráttól, hogy, minden rendben van-e. Jelentem rendben, sőt.. Íme a recept, hátha valaki vadhúshoz jut, viszont elkészítési útmutatást nem mellékelnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...