Vaddisznóragu erdei gombával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
167g vaddisznóhús203 kcal
-
42g sárgarépa15 kcal
-
13g füstölt szalonna87 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
33g száraz vörösbor27 kcal
-
9 kcal
-
17g szárított gomba49 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
15g narancslé7 kcal
-
10 kcal
-
3g áfonyadzsem9 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
427
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1000g vaddisznóhús1220 kcal
-
250g sárgarépa91 kcal
-
80g füstölt szalonna524 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
200g száraz vörösbor164 kcal
-
52 kcal
-
100g szárított gomba296 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
57 kcal
-
20g áfonyadzsem56 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2570
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
50.1g vaddisznóhús61 kcal
-
12.5g sárgarépa5 kcal
-
26 kcal
-
8.5g vöröshagyma3 kcal
-
10g száraz vörösbor8 kcal
-
3.2g sűrített paradicsom3 kcal
-
15 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
4.5g narancslé2 kcal
-
0.8g étkezési keményítő3 kcal
-
1g áfonyadzsem3 kcal
-
0.1g vad fűszerkeverék0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
129
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 39.5 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 446.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 293 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 233.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 320 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1293 micro
-
β-karotin 3173 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 3069 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
427
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 237.3 g
Zsír
-
Összesen 91.1 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2680.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 289 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 215 mg
-
Foszfor 1761 mg
-
Nátrium 242 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 166.7 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1398.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1918 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 154 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 62 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 269 micro
-
Kolin: 263 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 7759 micro
-
β-karotin 19038 micro
-
β-crypt 133 micro
-
Likopin 18411 micro
-
Lut-zea 679 micro
Összesen
2570
kcal
- 13% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 389 micro
-
β-karotin 954 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 922 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
129
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg sárgarépa
-
8 dkg füstölt szalonna
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 dl száraz vörösbor
-
4 ek sűrített paradicsom
-
1 narancsból nyert narancslé
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
1 ek áfonyadzsem
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A szárított gombát beáztatjuk vízbe.
- A felkockázott szalonnát elkezdjük pirítani.
- Az apróra kockázott hagymát rádobjuk, és tovább pirítjuk együtt.
- A húst is beletesszük, és kevergetve megpirítjuk.
- Felöntjük a borral.
- Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük a fűszerkeverékkel.
- Fedő alatt pároljuk a húst, ha kell, a folyadékot pótoljuk.
- Amikor a hús félpuha, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, a paradicsompürét és a gombát.
- Amikor már minden megpuhult, a narancs levével elkeverjük a keményítőt, az áfonyalekvárt, a narancshéjat, és besűrítjük a ragut.
- Receptkönyvben: 110
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 71
- Össznézettség: 29759
- Feltöltés dátuma: 2010. március 07.
Ajánló
Krokettel, hasábburgonyával, gőzgombóccal tálaljuk. Bor: Mátraaljai kékfrankos
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Kellemesen pikáns ragu, jól harmonizálnak az ízek. Szarvasból, őzből is rendkívül ízletes lenne :)))