r
Nosalty Logó

Vaddisznóragu erdei gombával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Vaddisznóragu erdei gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2570 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1293 micro
  • β-karotin
    3173 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    3069 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 427 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    237.3 g

Zsír

  • Összesen
    91.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2680.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1761 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1398.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1918 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    7759 micro
  • β-karotin
    19038 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    18411 micro
  • Lut-zea
    679 micro
Összesen 2570 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    389 micro
  • β-karotin
    954 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    922 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szárított gombát beáztatjuk vízbe.
  2. A felkockázott szalonnát elkezdjük pirítani.
  3. Az apróra kockázott hagymát rádobjuk, és tovább pirítjuk együtt.
  4. A húst is beletesszük, és kevergetve megpirítjuk.
  5. Felöntjük a borral.
  6. Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük a fűszerkeverékkel.
  7. Fedő alatt pároljuk a húst, ha kell, a folyadékot pótoljuk.
  8. Amikor a hús félpuha, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, a paradicsompürét és a gombát.
  9. Amikor már minden megpuhult, a narancs levével elkeverjük a keményítőt, az áfonyalekvárt, a narancshéjat, és besűrítjük a ragut.
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 29527
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 07.

Ajánló

Krokettel, hasábburgonyával, gőzgombóccal tálaljuk. Bor: Mátraaljai kékfrankos  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kellemesen pikáns ragu, jól harmonizálnak az ízek. Szarvasból, őzből is rendkívül ízletes lenne :)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...