r
Nosalty Logó

Vaddisznópörkölt Van3k konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Van3k
Vaddisznópörkölt Van3k konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 477 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2860 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2888 micro
  • β-karotin
    6908 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 477 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    333.9 g

Zsír

  • Összesen
    84.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3586.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    2299 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    2185 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4174 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17329 micro
  • β-karotin
    41450 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1472 micro
Összesen 2860 kcal
  • 12% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    591 micro
  • β-karotin
    1413 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kisebb darabokra vágjuk. Felkarikázzuk a sárgarépát és a petrezselymet. Apróra vágjuk a fokhagymát. A vöröshagymát nyugodtan lehet nagyobbakra szeletelni, úgy is lesz ideje szétfőni. Kevés sóval megszórva az olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a húst és kissé megpirítjuk. Kevés őrölt köménnyel, pirospaprikával, borssal ízesítjük. Sót nem adunk hozzá, majd csak a legvégén.
  3. Hozzáadjuk a sárgarépát a petrezselymet és a fokhagymát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. (Én fedő alatt főzöm, így nem kellett a vizet pótolni, de szükség esetén öntsünk vizet a húshoz.) Kb 1,5 óra múlva, amikor már majdnem puha a hús, hozzáöntjük a vörösbort, és sózzuk ízlés szerint.
  4. Fél óra alatt elfőzzük a bor alkoholtartalmát, közben kikeverjük a nokedlit és kifőzzük.
  5. Jó étvágyat kívánok!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17506
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hazaérve a munkából a Kedvesem azzal fogadott, hogy van egy fél vaddisznó, ami rám vár a spájzban. Van egy bekerítetlen repcésünk, amire előszeretettel jár rá mindenféle vad. Ide jönnek azóta a környék vadászai, és itt lőtték a mi ebédünket is. Így hát nekiláttam életem első vadasának, az első nokedlimmel. Jól sikerült!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...