r
Nosalty Logó

Vaddisznó pikáns paradicsommártásban

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Vaddisznó pikáns paradicsommártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 926 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3704 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    854.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 926 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    287.8 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3419.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    427 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    2272 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1423.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    351 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1293 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1350 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 3704 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1999 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst egészben megmossuk, négy egyenlő szeletre vágjuk.
  2. A hússzeleteket kicsit megpaskoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. Serpenyőbe 1 púpos ek zsírt teszünk, és a húsok mindkét oldalát 2-3 percig sütjük.
  4. Az elősütött húsokat megfelelő nagyságú lábasba tesszük, ráöntjük a bort, és fedő alatt pároljuk.
  5. Ezután elkészítjük a paradicsommártást. 1 ek zsírt felforrósítunk, beleteszünk 2 ek lisztet, és zsemle színűre pirítjuk. Felöntjük a paradicsomlével, chili paprikával, majoránnával, bazsalikommal ízesítjük, és 5-6 percig főzzük.
  6. Mikor a hús megpuhult, hozzáöntjük a mártástés összefőzzük.
  7. A spagetti tésztát szokásos módon kifőzzük, és a húst ezzel kínáljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2447
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Ajánló

Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Egy magyar vadbiológus szerint: "A vadhús sokkal jobb minőségű, mint a háziasított állatok húsa, kisebb a zsírtartalma, több benne a fehérje, alacsony a koleszterinszintje." Mi nem csak ezért szeretjük ezt a finomságot, ha néha hozzájutunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...