r
Nosalty Logó

Vaddisznó pikáns paradicsommártásban

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Vaddisznó pikáns paradicsommártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 926 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3704 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    854.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 926 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    287.8 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3419.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    427 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    2272 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1423.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    351 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1293 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1350 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 3704 kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1999 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst egészben megmossuk, négy egyenlő szeletre vágjuk.
  2. A hússzeleteket kicsit megpaskoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. Serpenyőbe 1 púpos ek zsírt teszünk, és a húsok mindkét oldalát 2-3 percig sütjük.
  4. Az elősütött húsokat megfelelő nagyságú lábasba tesszük, ráöntjük a bort, és fedő alatt pároljuk.
  5. Ezután elkészítjük a paradicsommártást. 1 ek zsírt felforrósítunk, beleteszünk 2 ek lisztet, és zsemle színűre pirítjuk. Felöntjük a paradicsomlével, chili paprikával, majoránnával, bazsalikommal ízesítjük, és 5-6 percig főzzük.
  6. Mikor a hús megpuhult, hozzáöntjük a mártástés összefőzzük.
  7. A spagetti tésztát szokásos módon kifőzzük, és a húst ezzel kínáljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2444
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 21.

Ajánló

Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Egy magyar vadbiológus szerint: "A vadhús sokkal jobb minőségű, mint a háziasított állatok húsa, kisebb a zsírtartalma, több benne a fehérje, alacsony a koleszterinszintje." Mi nem csak ezért szeretjük ezt a finomságot, ha néha hozzájutunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk