r
Nosalty Logó

Uszodás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mamoka
Uszodás torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 406 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 4062 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 247 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 406 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.3 g

Zsír

  • Összesen
    198 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3467.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1274 mg
  • Nátrium
    1232 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.4 g
  • Cukor
    314 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    774 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    405 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    1480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2441 micro
Összesen 4062 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. Piskótát sütünk:a tojások sárgáját a cukorral kikeverjük,hozzáadjuk a lisztet és a felvert tojásfehérjét.
  2. 30 perc alatt megsütjük 180 fokos sütőben.

Krém

  1. A tojássárgáját elkeverjük a cukorral, a tejjel és a liszttel, majd vízfürdőben sűrűre főzzük, a csokit felolvasztjuk, és még melegen a masszába keverjük. Ha kihűlt, a felvert tejszínt lazán beleforgatjuk. Ezzel töltjük meg a tortát. Egy keveset félreteszünk díszítésre.

Díszítés

  1. Díszítéshez a fondantot megszínezzük, és elkészítjük az uszoda kellékeket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2211
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
mamoka 6 recept

A kislány unokám születésnapjára készítettem ezt a tortát, mivel triatlonozik, és versenyekre jár, nagy büszkeségünk, mivel már díjat is kapott. Én ezzel a tortával leptem meg, egyetlen kérése volt, hogy csokitorta legyen.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...