adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
355
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1422
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 213 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 68.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 272 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 959 micro
Összesen
355
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 43.5 g
Zsír
-
Összesen 48.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1465.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 209 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 311 mg
-
Foszfor 854 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 208 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 274.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 237 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 1087 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3836 micro
Összesen
1422
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 247.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 648 micro
Összesen
241
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A meghámozott hagymát apróra vágjuk.
- Egy wokban vagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a mustármagot kb. 2 percig közepes lángon pirítjuk benne.
- Ha már pattogni kezdenek, a chilit és a hagymát is hozzáadjuk, és további 5 percig hagyjuk a tűzön.
- Hozzáadjuk a kuszkuszt, és még 5 percig pirítjuk, míg a kuszkusz szemek enyhén barnás színt kapnak.
- A hőmérsékletet lejjebb vesszük, és annyi forró vízzel, amennyi a kuszkusz csomag leírásában szerepel, nyakonöntjük.
- Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk, hogy a vizet magába szívja.
- Közben a kínai kelt megmossuk, és keskeny csíkokra vágjuk.
- A kesudiót szárazon egy serpenyőben megpirítjuk.
- A kínai kelt, a kesudiót, a felengedett zöldborsót és mazsolát a kuszkuszhoz keverjük, sóval ízesítjük, és további 5 percig hagyjuk összeérni az ízeket.
- Friss korienderrel megszórva tálaljuk.
- Receptkönyvben: 137
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 18370
- Feltöltés dátuma: 2011. május 17.
Ajánló
A kuszkuszt lehet búzadarával helyettesíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez egy nagyon finom, indiai vegetáriánus recept, ami bár hús nélküli, még a ház férfi tagját is megadásra kényszerítette. Mint utána olvastam, végtelen sok variációban elkészíthető.