r
Nosalty Logó

Univerzális lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Univerzális lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1075 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4295 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 279 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1197.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.8 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    609 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    576 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 1075 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    225 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4791.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1082 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    2120 mg
  • Nátrium
    1236 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.3 g
  • Cukor
    302 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    649 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2434 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2303 micro
  • β-crypt
    339 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1615 micro
Összesen 4295 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz alapanyagokat mérjük ki, majd jól keverjük össze egy fakanállal.
  2. Tegyük bele a felkockázott margarint és az egész tojásokat (ha valakinek kell bele némi kálcium, héjastól is mehet :), csak viccelek.), a citromhéjat, illetve az aromát.
  3. Egy robotgéppel a legnagyobb fokozaton keverjük addig, amíg teljesen egyenletesen krém állagú nem lesz.
  4. Öntsük (kanalazzuk) bele egy sütőpapírral bélelt sütőformába a masszát, majd egy kenőlapáttal egyengessük el szépen a formában.
  5. Vágjuk fel a gyümölcsöt (ha lehetőség van rá, akkor frisset (én őszibarackot használtam), ahogy nekünk tetszik, majd kis lisztbe vagy zsemlemorzsába forgatva, halmozzuk rá a massza tetejére.
  6. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7290
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 23.

Ajánló

Ötlet: Ha netalántán a gyümölcsdarabok lesüllyednének az aljára, semmi probléma. Tegyünk egy szalvétát a kész süti tetejére, majd tegyünk rá egy vágódeszkát (ami betakarja). Óvatosan fordítsuk meg a sütit, majd húzzuk le róla a sütőformát. Így a sütőpapírt is le tudjuk róla húzni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha gyorsan, minimális munkával, mindennapi hozzávalókból szeretnénk sütni valami igazán könnyű, ellenállhatatlan finomságot, ne habozzunk elkészíteni az alábbi sütit. Könnyűsége felér egy piskótáéval, gyümölcs nélkül félbevágva, megkenve lekvárral és/vagy krémmel, kitűnő finomság. Testvéremék, akik nincsenek túlságosan oda az édességekért, sec-perc alatt bevágták. Ha rajtam múlna, kihűlt állapotban a fél tepsinyit be tudnám vágni a másodperc tört része alatt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...