r
Nosalty Logó

Ungvári kakaós aszús áfonyadzsemmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ungvári kakaós aszús áfonyadzsemmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 6157 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    737.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 513 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    236.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8847.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    2468 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    3463 mg
  • Nátrium
    2404 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    928.8 g
  • Cukor
    528 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    250 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 6157 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint a cukorral, a tojással, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval alaposan kikeverjük.
  2. A sütőporral elkevert lisztet és a tejet - felváltva - a kikevert masszához adjuk.
  3. Egy másik tálba megfelezzük a kapott tésztát (nem kell méricskélni, csak úgy szemre).
  4. Az egyik feléhez adjuk a kakaóport és a pár kanál tejet, hogy megközelítőleg egyforma állagú legyen.
  5. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
  6. A kibélelt tepsibe evőkanállal a kétszínű masszát felváltva beleszedjük. Kicsit megrázogatjuk, hogy a levegőt kiszorítsuk.
  7. Megsütjük, tűpróbát végzünk.
  8. Kicsit hűlni hagyjuk, és szeletelhetjük ízlés szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x34x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10243
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 06.

Ajánló

A süti bármivel tölthető: lekvárral, főzött krémmel vagy mással. Én most aszúval kevert áfonyadzsemmel öntöztem meg, de önmagában is nagyon finom tud lenni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rokonlátogatás alkalmával Ungvárról hozták ezt a sütit, ami nagyon ízlett mindenkinek, de mivel neve nem volt, adott volt, hogy ungvári kakaósnak nevezzük el. Nagyon sokáig friss marad.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...