r
Nosalty Logó

Újhagymás fehérbab humusz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Újhagymás fehérbab humusz
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

krém

zöldségek

Összesen 868 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

krém

zöldségek

Összesen 2605 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

krém

zöldségek

Összesen 83 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2114.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    821 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    666.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1473 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    822 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1118 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1768 micro
  • β-karotin
    16756 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7937 micro
Összesen 868 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.7 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6343.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    1936 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    1001 mg
  • Foszfor
    2464 mg
  • Nátrium
    807 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.7 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    105 mg

VÍZ

  • Összesen
    1999.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4420 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2465 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3354 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5303 micro
  • β-karotin
    50269 micro
  • β-crypt
    131 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    23812 micro
Összesen 2605 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    1595 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    755 micro
Összesen 83 kcal

Hozzávalók

krém

zöldségek

Elkészítés

krém

  1. Az újhagyma zöldjét megmossuk, apróra karikázzuk, és közben a bazsalikom zöldjét is hozzá aprítjuk. Lecsepegtetjük a konzerveket.
  2. Egy aprítógépbe tesszük a babot, csicserit, hagymazöldet, bazsalikomot, tahinit, majonézt, mustárt, és összepépesítjük.
  3. A vizet, lime levet, sót, borsot apránként, kóstolgatva tesszük hozzá. Vigyázzunk, mert hamar el lehet rontani, nem vesz fel sok fűszert!
  4. Amikor megfelelő számunkra az íze, átkanalazzuk a krémet egy tálba, és a tetejét megszórjuk fűszerpaprikával. Mi egy kevés csilit is szoktunk szórni rá.

zöldségek

  1. A felsoroltak csak irányadók, nekünk ez volt itthon. Minden illik hozzá, ami roppanós , nyers és friss, de a céklával különösen finom.
  2. A választott zöldségeket mossuk és pucoljuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3734
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 01.

Ajánló

A humusz receptekben általában elég sok olaj szerepel, de nekem nem hiányzik belőle, inkább vízzel lazítom. Ha majonézt, mustárt, tahinit teszünk bele, amiknek egyébként is kb. 80%-a olaj, akkor már szerintem nem hiányzik bele az extra olajmennyiség. Vigyázni kell, hogy az egészségesnek hitt ételből ne legyen egészségtelen. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kedvenc reggelim mostanában: valamilyen humusz, és vékonyra szelt zöldségek mártogatni. Akkor is jó a hűtőbe bekészíteni, mikor tudom, hogy éhesen fogunk hazaesni a munkából, és még soká lesz vacsora. Szendvicskrémnek is jó, és krémleveshez is felhasználtam már.

Hozzávalók

krém

zöldségek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...