Újévi hortobágyi palacsinta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
A mártáshoz és a töltelékhez
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
13g paradicsom2 kcal
-
0 kcal
-
34 kcal
-
125g alaplé9 kcal
-
125g sertéshús208 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A palacsintatésztához
-
55g tojás69 kcal
-
88g finomliszt319 kcal
-
100g tej56 kcal
-
50g szódavíz0 kcal
-
3g só0 kcal
-
66 kcal
Összesen
968
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
A mártáshoz és a töltelékhez
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
0 kcal
-
15g mangalica zsír135 kcal
-
500g alaplé35 kcal
-
500g sertéshús830 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A palacsintatésztához
-
220g tojás277 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
400g tej224 kcal
-
200g szódavíz0 kcal
-
10g só0 kcal
-
30g napraforgó olaj265 kcal
Összesen
3868
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
A mártáshoz és a töltelékhez
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
3.9g füstölt szalonna26 kcal
-
1.9g paradicsom0 kcal
-
0 kcal
-
0.6g mangalica zsír5 kcal
-
19.5g alaplé1 kcal
-
19.5g sertéshús32 kcal
-
3.9g főzőtejszín5 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
A palacsintatésztához
-
8.6g tojás11 kcal
-
13.6g finomliszt50 kcal
-
15.6g tej9 kcal
-
7.8g szódavíz0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
1.2g napraforgó olaj10 kcal
Összesen
150
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.5 g
Zsír
-
Összesen 49.4 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 295 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2435.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 515 mg
-
Nátrium 1573 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 240.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 232 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 322 micro
-
Lut-zea 275 micro
Összesen
968
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 190 g
Zsír
-
Összesen 197.8 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 1179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9740.2 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 316 mg
-
Kálcium 795 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 249 mg
-
Foszfor 2058 mg
-
Nátrium 6292 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 298.4 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 962.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 441 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 281 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 926 mg
-
Retinol - A vitamin: 418 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 247 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 1102 micro
Összesen
3868
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 379.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 245 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 37.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
A mártáshoz és a töltelékhez
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
10 dkg füstölt szalonna
-
0.5 db paradicsom
-
1.5 tk fűszerpaprika
-
1 ek mangalica zsír
-
2 kk étkezési keményítő
-
só ízlés szerint
A palacsintatésztához
-
4 db tojás
-
35 dkg finomliszt
-
4 dl tej
-
2 dl szódavíz
-
1 dkg só
-
30 ml napraforgó olaj
Elkészítés
A mártáshoz és a töltelékhez
- A szalonnát kockázzuk fel apróra, és a zsíron pirítsuk le.
- Adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát, és pirítsuk aranysárgára. A tűzről levéve adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd tegyük vissza a láng fölé az edényt, és öntsük fel kevés vízzel.
- Pirítsuk újból zsírjára, majd öntsük fel kevés vízzel ismét. Néhányszor ismételjük meg, majd öntsük fel az alaplével. Adjuk hozzá a paradicsom cikkeket, és főzzük, kb. 2/3 mennyiségűre.
- A tűzről levéve egy botmixer segítségével turmixoljuk le a mártást. Ezt követően adjuk hozzá a tejszínt, majd miután újból összeforraltuk, tegyük bele a kevés vízzel elkevert keményítőt. Forraljuk addig, amíg a mártás besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről.
- Közben a húst késsel aprítsuk fel kb. 5x5mm-es kockákra. Ha ezzel nem akarunk vesződni le is darálhatjuk.
- A mártásból adjunk az aprított húshoz annyit, hogy jól kenhető állagú legyen, és tartsuk melegen.
- A palacsintatészta hozzávalókat keverjük össze egy tálban, majd kevés olajon süssük őket ki egy serpenyőben.
- Ha kész vagyunk a palacsintákkal, mindegyikbe tegyünk kb. két evőkanálnyit a hústöltelékből, majd a töltött káposztához hasonlóan göngyöljük fel őket.
- Tálaljuk azonnal melegen a mártással.
- Receptkönyvben: 114
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 18587
- Feltöltés dátuma: 2011. január 08.
Ajánló
Bármilyen sülthús maradékot felhasználhatunk, a mártás tekintetében pedig ki-ki a saját ízvilága szerint módosíthatja, variálhatja az alapötletet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
A Karácsony, majd Szilveszter után az emberek telítődtek, a sok ünnepi étellel. Nem egy, se kettő háztartás ilyenkor még bővelkedik az ünnepi sültek maradékaival, melyekre már nem fáj az ember foga, de kidobni azért mégsem lenne ildomos. Mi is hasonló cipőben jártunk, így egy hirtelen ötlet alapján megpróbáltam egy öszvérmegoldást alkalmazni. Mondhatom, a siker a vártnál nagyobb, így nyugodtam ajánlhatom a receptet Nektek is!