r
Nosalty Logó

Újévi hortobágyi palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Újévi hortobágyi palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A mártáshoz és a töltelékhez

A palacsintatésztához

Összesen 968 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A mártáshoz és a töltelékhez

A palacsintatésztához

Összesen 3868 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A mártáshoz és a töltelékhez

A palacsintatésztához

Összesen 150 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2435.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    1573 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 968 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190 g

Zsír

  • Összesen
    197.8 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9740.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    795 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    2058 mg
  • Nátrium
    6292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    962.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    441 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    281 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    926 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1102 micro
Összesen 3868 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

A mártáshoz és a töltelékhez

A palacsintatésztához

Elkészítés

A mártáshoz és a töltelékhez

  1. A szalonnát kockázzuk fel apróra, és a zsíron pirítsuk le.
  2. Adjuk hozzá a finomra vágott vöröshagymát, és pirítsuk aranysárgára. A tűzről levéve adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd tegyük vissza a láng fölé az edényt, és öntsük fel kevés vízzel.
  3. Pirítsuk újból zsírjára, majd öntsük fel kevés vízzel ismét. Néhányszor ismételjük meg, majd öntsük fel az alaplével. Adjuk hozzá a paradicsom cikkeket, és főzzük, kb. 2/3 mennyiségűre.
  4. A tűzről levéve egy botmixer segítségével turmixoljuk le a mártást. Ezt követően adjuk hozzá a tejszínt, majd miután újból összeforraltuk, tegyük bele a kevés vízzel elkevert keményítőt. Forraljuk addig, amíg a mártás besűrűsödik, majd vegyük le a tűzről.
  5. Közben a húst késsel aprítsuk fel kb. 5x5mm-es kockákra. Ha ezzel nem akarunk vesződni le is darálhatjuk.
  6. A mártásból adjunk az aprított húshoz annyit, hogy jól kenhető állagú legyen, és tartsuk melegen.
  7. A palacsintatészta hozzávalókat keverjük össze egy tálban, majd kevés olajon süssük őket ki egy serpenyőben.
  8. Ha kész vagyunk a palacsintákkal, mindegyikbe tegyünk kb. két evőkanálnyit a hústöltelékből, majd a töltött káposztához hasonlóan göngyöljük fel őket.
  9. Tálaljuk azonnal melegen a mártással.
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18582
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 08.

Ajánló

Bármilyen sülthús maradékot felhasználhatunk, a mártás tekintetében pedig ki-ki a saját ízvilága szerint módosíthatja, variálhatja az alapötletet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Újévi hortobágyi palacsinta
Kornél 167 recept

A Karácsony, majd Szilveszter után az emberek telítődtek, a sok ünnepi étellel. Nem egy, se kettő háztartás ilyenkor még bővelkedik az ünnepi sültek maradékaival, melyekre már nem fáj az ember foga, de kidobni azért mégsem lenne ildomos. Mi is hasonló cipőben jártunk, így egy hirtelen ötlet alapján megpróbáltam egy öszvérmegoldást alkalmazni. Mondhatom, a siker a vártnál nagyobb, így nyugodtam ajánlhatom a receptet Nektek is!

Hozzávalók

A mártáshoz és a töltelékhez

A palacsintatésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...