r
Nosalty Logó

Tyúkhúsleves 3. -daragaluskával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Dorka
Tyúkhúsleves 3. -daragaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A daragaluskához

Összesen 695 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A daragaluskához

Összesen 4176 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A daragaluskához

Összesen 51 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1103.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1650 micro
  • β-karotin
    3940 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 695 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.3 g

Zsír

  • Összesen
    238 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1074 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5166.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    541 mg
  • Foszfor
    2362 mg
  • Nátrium
    1308 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    6620.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2875 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    246 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    538 micro
  • Kolin:
    924 mg
  • Retinol - A vitamin:
    493 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23640 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1245 micro
Összesen 4176 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A daragaluskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A tyúkot tetszés szerinti darabokra felvágjuk, átmossuk, a zöldségeket megpucoljuk, majd a tyúkkal együtt hideg vízben feltesszük főni (a fazék kb. 5 l-es).
  2. Ha felforrt, leszedjük a habot a tetejéről, és ezután tesszük bele a fűszereket. Majd így főzzük, amíg a zöldségek és a tyúk meg nem fő.
  3. Mikor a leves elkészült, a zöldségeket és a tyúkot kiszedjük egy tálba, a levet átszűrjük. Az átszűrt levest visszatesszük a gázra, majd ha már elég forró, beleszaggatjuk a daragaluskát.
  4. Daragaluska elkészítése:
  5. A nyersanyagokat pontosan kimérjük. A hideg zsírt keverőtálban fakanállal jól elkeverjük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat is. Jól kikeverjük.
  6. Megsózzuk, majd hozzáadjuk a búzadarát is. Az egészet jól összekeverjük, és fél órát pihentetjük.
  7. Galuskaszaggatóval a forró levesbe szaggatjuk , és készre főzzük.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17583
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 11.

Ajánló

A búzadarát készíthetjük úgy is, hogy frissen aprított petrezselymet adunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A levest tetszés szerint bármilyen húsból készíthetjük. Ki, hogy szereti.

Hozzávalók

A leveshez

A daragaluskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...