r
Nosalty Logó

Tüskés virsli paradicsommártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
"Inom"
Tüskés virsli paradicsommártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 908 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3629 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2322.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    1101 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    565 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 908 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.2 g

Zsír

  • Összesen
    157.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9291 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    463 mg
  • Kálcium
    1830 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    2117 mg
  • Nátrium
    4404 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    886.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1293 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    552 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2260 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    707 micro
Összesen 3629 kcal
  • 9% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    795 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A virsliket egy cm vastagságú karikákra vágjuk. A spagettit pedig három darabra tördeljük, majd a virslikarikákba szúrjuk viszonylag sűrűre.
  2. Enyhén sós, olajos vízben megfőzzük, leszűrjük, és melegen tartjuk.
  3. A mártáshoz a hagymákat apró kockára vágjuk, kevés olívaolajon megdinszteljük, majd rátesszük a fokhagymát és a meghámozott, apróra kockázott paradicsomot.
  4. Addig pároljuk, amíg az egész krémes állagú lesz.
  5. Fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és egy kicsi oregánóval. (Ilyenkor télen én a hámozott paradicsomkonzervet szoktam hozzá használni.)
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3428
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 15.

Ajánló

Talán hosszadalmas az előkészület, de szerintem ez tipikusan olyan recept, amelyhez a szorgos kis kezek szükségesek. Biztos vagyok benne, hogy még örömmel is segítenek a "döfködésben". Fontos, hogy a virsli jó minőségű legyen, mert a tésztának azért több időre van szüksége a fővéshez!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kedves ismerősömnél láttam először, tetszett, elkészítettem, és a gyerkőceim kedvence lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk