r
Nosalty Logó

Túróval töltött zsemle 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Túróval töltött zsemle 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött zsemléhez

A locsoláshoz

Összesen 1118 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött zsemléhez

A locsoláshoz

Összesen 3357 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltött zsemléhez

A locsoláshoz

Összesen 190 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2502.4 g
  • Cink
    348 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    271 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    747 mg
  • Réz
    14 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.8 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    34 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    161 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 1118 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.1 g

Zsír

  • Összesen
    80 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7507.3 g
  • Cink
    1045 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1589 mg
  • Vas
    814 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    1423 mg
  • Nátrium
    2242 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    35 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    524.3 g
  • Cukor
    379 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    546.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    101 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    482 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    943 micro
Összesen 3357 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.7 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

A töltött zsemléhez

A locsoláshoz

Elkészítés

A töltött zsemléhez

  1. A zsemlék tetejét leváguk.
  2. Kívül– belül meglocsoljuk a cukros, vaníliás tejjel.
  3. A tojássárgáját kikavarjuk 15 dkg cukorral, elvegyítjük a tehéntúróval, tejföllel és a citrom héjával.
  4. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a maradék 15 dkg cukorral.
  5. A fele mennyiségű habot óvatosan belekavarjuk a túrós masszába. Belekanalazzuk az áztatott zsemlékbe.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, 10 perc után ráhalmozzuk a maradék tojáshabot.
  7. Visszatesszük a sütőbe kb. 15-20 percre, hogy a hab megkeményedjen.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7900
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 23.

Ajánló

Akinek sok tojása van madártejjel is locsolhatja a zsemléket, mert még finomabb lesz. Sütés közben figyeljünk, hogy a tej ne fogyjon el, mert a zsemle könnyen kiszárad. Aki szereti mazsolát is tehet a töltelékbe.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túróval töltött zsemle 4.
Csiki Piroska 230 recept

Kiadós, húsos levesek után szoktam tálalni  még langyosan, de hidegen is finom.  

Hozzávalók

A töltött zsemléhez

A locsoláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...