r
Nosalty Logó

Túrótorta Iza tanti módra- Sült túró 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szabolcsi Ildikó
Túrótorta Iza tanti módra- Sült túró 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 382 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1529 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1149.7 g
  • Cink
    325 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    250 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    133 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 382 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.2 g

Zsír

  • Összesen
    73.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4598.9 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    631 mg
  • Vas
    1002 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    1255 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.2 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    532.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 1529 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.5 g
  • Cink
    155 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    119 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    71 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót áttörjük, majd az összes többi hozzávalóval jól összekeverjük. Ekkor még kicsit folyós a massza, de 10-15 perc várakozási idő után a gríz megdagad.
  2. Közben a sütőt előmelegítjük légkeveréses sütőnél 180 fokra.
  3. A masszát egy kisebb formába (pl. hullámos szélú kerámiatál) öntjük, melyet előzőleg margarinnal kikenünk és prézlivel megszórunk.
  4. 1-2 perc sütés után a hőfokot visszavesszük 170 fokra és 20-25 perc alatt készre sütjük.
  5. A tetejét porcukorral meghintjük.
  6. A formában hagyjuk kihűlni. Utána szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14483
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrótorta Iza tanti módra- Sült túró 3.
Szabolcsi Ildikó 20 recept

Nincs nagy sztorija. Nagynéném receptje. Kipróbáltam: finom, gyors és egyszerű.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...