Túrótorta Iza tanti módra- Sült túró 3.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szabolcsi Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
382
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1529
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.8 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1149.7 g
-
Cink 325 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 250 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 314 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 133 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
382
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.2 g
Zsír
-
Összesen 73.9 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 283 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4598.9 g
-
Cink 1302 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 631 mg
-
Vas 1002 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 1255 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 50 mg
-
Mangán 40 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.2 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 532.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 295 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 289 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 252 micro
Összesen
1529
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 547.5 g
-
Cink 155 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 119 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 63.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 15 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 71 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
182
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A túrót áttörjük, majd az összes többi hozzávalóval jól összekeverjük. Ekkor még kicsit folyós a massza, de 10-15 perc várakozási idő után a gríz megdagad.
- Közben a sütőt előmelegítjük légkeveréses sütőnél 180 fokra.
- A masszát egy kisebb formába (pl. hullámos szélú kerámiatál) öntjük, melyet előzőleg margarinnal kikenünk és prézlivel megszórunk.
- 1-2 perc sütés után a hőfokot visszavesszük 170 fokra és 20-25 perc alatt készre sütjük.
- A tetejét porcukorral meghintjük.
- A formában hagyjuk kihűlni. Utána szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 160
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 14478
- Feltöltés dátuma: 2010. május 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Szabolcsi Ildikó
20 recept
Nincs nagy sztorija. Nagynéném receptje. Kipróbáltam: finom, gyors és egyszerű.