r
Nosalty Logó

Túrós-vajas pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Túrós-vajas pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 449 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3594 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 302 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.1 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 449 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.4 g

Zsír

  • Összesen
    152.4 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    696 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5936.9 g
  • Cink
    398 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    309 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1272 mg
  • Nátrium
    3007 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    39 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 3594 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.1 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejhez adjuk a cukrot és az élesztőt, pár perc alatt felfuttatjuk.
  2. Az összes anyagot összegyúrjuk (kivéve: 1 tojásfehérjét),lefedve 1 órát kelesztjük.
  3. Kiborítjuk emyhén lisztezett deszkára, ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdaljuk, kiszaggatjuk, megkenjük a maradék tojásfehérjével, még 20 percet langyos helyen kelesztjük.
  4. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33x2
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 20565
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Túrós-vajas pogácsa
Évi néni 1830 recept

Szerettem volna egy nagyon jó kis receptet elkészíteni, mert találtam egy 1891-ben írodott szakácskönyvet, de az élet ezt a számításomat keresztbehúzta. Mindenképpen szerettem volna valamit sütni, ezért a hűtőben található maradékokat kezdtem bedobálni a dagasztóba, majd magára hagytam, amíg elszaladtam fürdeni. Visszaérkezvén kikaptam a dagasztóból, -pedig még fél órát kellett volna kelnie,- gyorsan kinyújtottam, szaggattam, kentem és csaptam be a 60 oC-os sütőbe 10 percre keleszteni, majd feltekertem 200 oC-ra hőlégkeverésen és sütöttem erősen, miközben ott ugráltam, hogy el fogok késni a kezelésről, ahova a pogit vittem volna. Így összesen max. 1 és 1/4 óra alatt elkészültem, egy papírzacskóba söpörtem az árut, és robogtam. Pillanatok alatt elfogyott, s csak remélni merem, hogy kollégáim nem udvariasságból dicsérték oly nagyon. Két tepsi lett belőle, az egyiket a munkahelyemen ették meg, a másikat egyszálbél kisfiam pusztította el pillanatok alatt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...