Túrós-tejfölös káposztasaláta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
298
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1189
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
35.5g káposzta7 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
3.8g sárgarépa1 kcal
-
9.5g alma4 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
17.4g újhagyma3 kcal
-
0.4g napraforgómag2 kcal
-
4.7g sovány túró4 kcal
-
7.1g tejföl14 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
4.3g kapor2 kcal
-
4.3g snidling1 kcal
-
11.4g sonka16 kcal
Összesen
54
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.9 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1861.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 1416 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 316.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 391 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 109 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 372 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 668 micro
-
β-karotin 2762 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1119 micro
Összesen
298
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.5 g
Zsír
-
Összesen 48.1 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7445.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 894 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 274 mg
-
Foszfor 575 mg
-
Nátrium 5665 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.4 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1264.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1565 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 437 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1489 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 711 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 2674 micro
-
β-karotin 11048 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 4474 micro
Összesen
1189
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 352.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 268 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 127 micro
-
β-karotin 523 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 212 micro
Összesen
54
kcal
Hozzávalók
-
750 g káposzta
-
1 tk só
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db alma
-
1 ek citromlé
-
4 db újhagyma
-
1 ek napraforgómag
-
100 g sovány túró
-
150 g tejföl
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet cukor
-
0.5 csokor petrezselyem
-
0.5 csokor kapor
-
0.5 csokor snidling
Elkészítés
- A káposztát megtisztítjuk, vékonyra gyaluljuk. Megszórjuk kb. 1 tk sóval, elkavarjuk, kb. 10 percet hagyjuk állni.
- A sárgarépát megtisztítjuk, mossuk, durvára reszeljük. Az almát megmossuk, négybe vágjuk, kivágjuk a magházát, vékony szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a citromlével. Az újhagymát megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk.
- A napraforgómagot egy serpenyőben megpirítjuk, hűlni hagyjuk.
- A túrót elkavarjuk a tejföllel és az apróra vágott zöldfűszerekkel. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük.
- Az összes hozzávalót -a sonka kivételével- összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük. A salátát tányérokra osztjuk, mindegyikre teszünk 2-2 sonka szeletet.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 3261
- Feltöltés dátuma: 2014. március 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A túrós tejfölt ízesíthetjük 1 gerezd áttört fokhagymával is.