r
Nosalty Logó

Túrós süti ahogy Szúnyog készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szúnyog
Túrós süti ahogy Szúnyog készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 890 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3556 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2313.5 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    790 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    213 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 890 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.9 g

Zsír

  • Összesen
    209.1 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9254.1 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1827 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    3162 mg
  • Nátrium
    1567 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.8 g
  • Cukor
    153 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    851.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1558 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    951 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1535 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1501 micro
Összesen 3556 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.2 g
  • Cink
    84 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A hozzávalókat alaposan elkeverjük, majd egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
  3. Készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük.)
  4. Önmagában is nagyon finom, de tálalhatjuk porcukorral megszórva vagy házi lekvárral leöntve.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x28
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1525
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 29.

Ajánló

Szerintem eperlekvárral a legfinomabb :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szúnyog 4 recept

Túrós süti bármikor bármilyen mennyiségben elfogy, legalábbis nálunk a családban ez így van. Ezért a hűtőben sokszor van "csak úgy", s mikor közeledik a lejárta, akkor kérdezi a családom, hogy nem akarok-e esetleg belőle valamit sütni, hiszen nem szabad hagyni megromlani. Így hát már van sok különböző bevált túrós süti recept, ez azért az egyik kedvenc, mert csak össze kell keverni a hozzávalókat, berakni a sütőbe és várni, míg megsül. (Ez a legnehezebb része :) ) Ez a süti több különböző internetes receptből és saját kísérletezésből alakult ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...