r
Nosalty Logó

Túrós smarni

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Túrós smarni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A smarnihoz

A ribizlimártáshoz

Összesen 663 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A smarnihoz

A ribizlimártáshoz

Összesen 2640 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A smarnihoz

A ribizlimártáshoz

Összesen 236 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    846 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 663 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    163.1 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3383.8 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    1135 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.1 g
  • Cukor
    169 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1420 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    762 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1394 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1365 micro
Összesen 2640 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.9 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A smarnihoz

A ribizlimártáshoz

Elkészítés

A smarnihoz

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérket egy kevés cukorral kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, a kétféle citrushéjat, a vanílarúd kikapart magjait, a lisztet, és a megmosott, félbevágott szőlőszemeket. Jól összekeverjük a tál tartalmát, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.
  3. A vajat a kristálycukorral és a mézzel karamellizáljuk, és ezt is a tésztához keverjük.
  4. Kivajazott hőálló tálba öntjük az egészet és 150 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) 20-25 perc alatt megsütjük.
  5. Közben elkészítjük a ribizlimártást: egy edényben felmelegítjük a cukrot és a mézet, hozzáadjuk a ribizlit. A hő hatására a ribizli levet enged, ezt mártássá sűrítjük, és ezzel kínáljuk a smarnit.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1040
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 156368
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 12.

Ajánló

Bár az eredeti recept szerint nem kell a sütőből kivéve összetördelni a tésztát (mint a klasszikus császármorzsa esetében) , ha valaki szeretné, csak tegye bátran.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Állagát tekintve pihekönnyű, ízében az édes és a fanyar találkozása a meghatározó. Egyszerűen zseniális, zseniálisan egyszerű. Sárközi Ákos, az Alabárdos étterem sous chef-jének receptje, bár ő még szőlőmagolaj fagylaltot is készít mellé.

Hozzávalók

A smarnihoz

A ribizlimártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...