Túrós smarni
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 15% Zsír
A smarnihoz
-
63g tehéntúró92 kcal
-
69g tojás87 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
25g szőlő17 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
1g méz4 kcal
A ribizlimártáshoz
-
38g piros ribizli21 kcal
-
6g méz19 kcal
-
1g cukor5 kcal
Összesen
663
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 15% Zsír
A smarnihoz
-
250g tehéntúró368 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
100g szőlő66 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
5g méz15 kcal
A ribizlimártáshoz
-
150g piros ribizli82 kcal
-
25g méz76 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
2640
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 15% Zsír
A smarnihoz
-
22.3g tehéntúró33 kcal
-
24.5g tojás31 kcal
-
8.9g porcukor35 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
4.5g finomliszt16 kcal
-
8.9g szőlő6 kcal
-
13.4g vaj96 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0.4g méz1 kcal
A ribizlimártáshoz
-
13.4g piros ribizli7 kcal
-
2.2g méz7 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
Összesen
236
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.9 g
Zsír
-
Összesen 40.8 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 306 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 846 g
-
Cink 164 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 127 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 284 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.3 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 150.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 355 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 348 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 341 micro
Összesen
663
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.8 g
Zsír
-
Összesen 163.1 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3383.8 g
-
Cink 654 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 449 mg
-
Vas 507 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 1135 mg
-
Nátrium 412 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 221.1 g
-
Cukor 169 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 602.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1420 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 762 mg
-
Retinol - A vitamin: 1394 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 311 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1365 micro
Összesen
2640
kcal
- 7% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 301.9 g
-
Cink 58 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 45 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 27 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
236
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A smarnihoz
- A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérket egy kevés cukorral kemény habbá verjük.
- A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, a kétféle citrushéjat, a vanílarúd kikapart magjait, a lisztet, és a megmosott, félbevágott szőlőszemeket. Jól összekeverjük a tál tartalmát, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.
- A vajat a kristálycukorral és a mézzel karamellizáljuk, és ezt is a tésztához keverjük.
- Kivajazott hőálló tálba öntjük az egészet és 150 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) 20-25 perc alatt megsütjük.
- Közben elkészítjük a ribizlimártást: egy edényben felmelegítjük a cukrot és a mézet, hozzáadjuk a ribizlit. A hő hatására a ribizli levet enged, ezt mártássá sűrítjük, és ezzel kínáljuk a smarnit.
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 1040
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 156368
- Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 12.
Ajánló
Bár az eredeti recept szerint nem kell a sütőből kivéve összetördelni a tésztát (mint a klasszikus császármorzsa esetében) , ha valaki szeretné, csak tegye bátran.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Petra
537 recept
Állagát tekintve pihekönnyű, ízében az édes és a fanyar találkozása a meghatározó. Egyszerűen zseniális, zseniálisan egyszerű. Sárközi Ákos, az Alabárdos étterem sous chef-jének receptje, bár ő még szőlőmagolaj fagylaltot is készít mellé.